Ska knäcka Sverige – med brutalt spel

HOCKEY

KOSICE.

Frankrike har taktiken klar inför mötet med Tre Kronor.

Spela brutalt och rycka sönder matchen.

– Vi måste bli elakare, säger Pierre-Edouard Bellemare.

Frankrike kvalificerade sig till mellanrundan via 2–1 mot Vitryssland i sista matchen i första gruppspelet.

– Mot Vitryssland var det ett argt franskt lag som gick ut på isen. Vi slashade mycket och det blev en ganska äcklig match, men vi var tvungna att vara elakare för vi har varit alldeles för snälla, säger Pierre Edouard-Bellemare.

Bellemare, till vardags i Skellefteå, pratar perfekt svenska efter sin fem år i Sverige. Han vet hur Frankrike måste spela i kväll.

– Jag vet inte hur mycket vi har att hämta mot Sverige, men det har blivit tajtare och tajtare de senaste åren. I Quebec fick vi storstryk, året efter i Schweiz blev det 6–3 och i fjol förlorade vi bara med 3–2. Det är viktigt att hålla nollan så länge som möjligt för vi är farliga så länge vi känner att vi är med i matchen. Och Sverige kanske blir stressade för varje minut som de inte gör mål.

Är du nöjd med ert spel hittills?

– Det har varit alldeles för lätt att göra mål på oss. Framför motståndarens mål får vi slashingar, men framför vårt mål har motståndarna fått stå ostörda, det har vi pratat mycket på att ändra.

Så det blir brutalt mot Sverige?

– Vi är inte ett lag som spelar ut Sverige utan vi får kämpa stenhårt med det vi har. Det är mellanrundan nu, då måste vi spela hårdare, dock utan att dra på oss utvisningar.

Bellemare har problem med allergi och har varit tvungen att stanna på hotellet mellan matcherna. Han har därför inte kunnat prata med lagkamraterna från Skellefteå, Tim Erixon, David Rundblad och Jimmie Ericsson.

– Men det ska bli riktigt kul att möta dem, säger han.

Tim Erixon:

– Pierre är grymt underskattad som spelare, Han har i stort sett allt, är starkt och snabb och har ett grymt skott, säger Erixon, som är medveten om att det blir en tuff match.

– Det finns inga enkla matcher i VM, det är bara att titta på resultaten hittills. Frankrike kommer kämpa hur hårt som helst, så det gäller för oss att ha en bra inställning.

ARTIKELN HANDLAR OM