”Använder klubbarna för att smyga iväg”

Wikegård: Måste ta ansvar

Wikegard om Backstrom
HOCKEY

Nicklas Bäckström och Henrik Lundqvist stoppades från ishockey-VM av sina klubbar.

Nu riktad Niklas Wikegård ny kritik mot alla nej från Sveriges NHL-stjärnor.

– Jag tror de använder klubbarna för att smyga iväg, säger Wikegård i TV3.

Nicklas Bäckström tackade nej till VM-spel under torsdagen, enligt forwarden efter att klubben Washington Capitals sagt nej på grund av hans fingerskada. Sedan tidigare har även stjärnmålvakten Henrik Lundqvist stoppats från VM-spel av sin klubb New York Rangers.

”Borde åka direkt”

Efter Sveriges segermatch mot Frankrike togs debatten om alla ”nej tack” till VM upp i TV3:s studio. Där riktade experten Niklas Wikegård ny hård kritik mot NHL-stjärnorna.

– Jag tror de använder klubbarna för att smyga iväg. Jag tycker att de ska ta ansvar för att bygga mystiken kring Tre Kronor. Kallar förbundskaptenen åker man oavsett om man tycker att man är i dålig form eller inte, sade Wikegård.

– Bäckström är 24 år och en supertalang. Han borde åka direkt. Det är inte han som ska bedöma om han inte räcker till, det ska (Pär) Mårts göra.

”Ska vara motiverad”

NHL-stjärnorna försvarades samtidigt av förra storspelarna Calle Johansson och Håkan Södergren.

– Jag vill inte låta som en besserwisser men du (Wikegård) har inte spelat 83 matcher i grundserien och ett slutspel som de här killarna, sade Johansson.

– Ska du komma ska du vara fullständigt motiverad, fräsch i kroppen och lika sugen som alla andra som är här, sade Södergren.

ARTIKELN HANDLAR OM