’Räknar inte med Lidas’

Målsuccé av Detroitbacken i natt – men Lidström väntas tacka nej till VM

HOCKEY

KOSICE. Svenskarna i Detroit kan komma att förstärka Tre Kronor.

Men team manager Johan Garpenlöv räknar inte med Nicklas Lidström – som i natt briljerade mot San Jose.

– Jag vet inte om han brinner för att komma hit, säger Garpenlöv.

Foto: Foto: AP
Pavel Datsjuk och tre svenskar (Niklas Kronwall, Nicklas Lidström och Johan Franzén) jublar efter ett av Lidströms mål i natt.

Efter tre raka förluster tog i natt tog Detroit sista chansen genom att vinna den fjärde matchen mot San José med 4-3 i Stanley Cup-slutspelet.

Nicklas Lidström, 41, gjorde två av Red Wings mål i den första perioden när hemmalaget ryckte till sig en klar 3–0-ledning. Nu väntar en femte match som spelas i San Jose natten mot måndag svensk tid - förlorar Detroit då är laget utslaget ur Stanley Cup.

– Jag bestämmer inte men jag tycker vi kan behöva en center och en back. En Zetterberg skulle vara trevligt att få in och sedan någon av Kronwall, Lidström eller Jonathan Ericsson hade också vara jättebra att få hit, säger Johan Garpenlöv.

Men han tror att chansen att få ett positivt besked från Nicklas Lidström är liten.

”Har nog med Detroit”

Johan Franzén har redan tackat nej och Johan Garpenlöv tror att även Lidström kommer att nobba Tre Kronor.

– Ja, alltså Lidström... jag tror någonstans att han är lite äldre och jag vet inte om han brinner för att komma hit. Det måste vi naturligtvis fråga, men någonstans känns det som han har nog med Detroit just nu.

Du räknar inte med Lidström?

– Jag gissar att han förmodligen inte är så sugen att lämna familjen och åka hit och spela tre matcher med tanke på den ålder han har kommit upp i.

ARTIKELN HANDLAR OM