Rick Nash straffas inte för Backlund-tacklingen

Även Ericsson slipper granskning

HOCKEY

KOSICE. Rick Nash straffas inte ytterligare för tacklingen på Mikael Backlund.

– Nej, varken den tacklingen eller den som Jimmie Ericsson gör på John Tavares är föremål för granskning, säger IIHF:s informationsansvarige Szymon Schemberg

Foto: BILDBYRÅN
Rick Nash.

Det var heta känslor i svensklägret i går efter att Rick Nash kört över Mikael Backlund med en tackling från ”blind side”.

Rick Nash visades ut två minuter för charging, men Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts ville se ett längre straff och ansåg att händelsen borde granskas av IIHF:s disciplinnämnd.

– Det var axel mot axel som jag såg det och min coach blir inte glad på mig om jag inte fullföljer tacklingen, kommenterade Nash.

Senare i matchen tryckte Jimmie Ericsson till John Tavares i ryggen och kanadensaren blev liggande. Ericsson slapp dock straff helt.

Både Backlund och Tavares kunde spela vidare efter smällarna och i dag kom besked att varken Nash eller Ericsson stängs av för tacklingarna.

– Nej, varken den tacklingen eller den som Jimmie Ericsson gör på John Tavares är föremål för granskning, säger IIHF:s informationsansvarige Szymon Schemberg.

ARTIKELN HANDLAR OM