Hotar splittra toppkedjorna

Mårts kan flytta på Loui Eriksson i dag

HOCKEY

BRATISLAVA. Loui Eriksson är poänglös i tre raka matcher – men försvaras av förbundskaptenen.

– Det är de som är runt omkring som måste bli bättre, säger Pär Mårts.

Och nu hotar Mårts med att splittra sina två toppkedjor.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Loui Eriksson.

Pär Mårts har byggt laget med två offensiva kedjor som ska stå för en stor del av poängproduktionen och de får i princip all speltid i power play.

Medan Patrik Berglunds kedja har producerat genom hela turneringen har formationen med Niklas Persson som center haft det tyngre på slutet.

Bara en poäng tillsammans på de tre senaste matcherna.

”Vi kan bättre”

NHL-stjärnan Loui Eriksson har gått poänglös från isen mot Frankrike, Schweiz och Kanada, och inte gjort mål sedan premiären.

– Självklart vill man göra poäng, men jag har varit med så länge att jag inte behöver tänka så mycket på det. Viktigast är ändå att vi vinner matcherna, säger Eriksson.

Och Pär Mårts tycker inte att poängtorkan är Erikssons fel:

– Det är väl de som är runt omkring som måste bli bättre. Annars får vi byta in honom tillsammans med ”Bulan” (Patrik Berglund) för att få honom att göra mer. Robban (Nilsson) och Niklas (Persson) kan bättre. Robert Nilsson säger så här om Mårts kritik.

– Vi kan bättre, det är självklart. Men vi skapar chanser så jag tycker inte att vi ska ändra något. Vi har gjort vårt jobb även om vi inte har gjort tillräckligt med mål, säger Nilsson.

”Kan skapa mycket”

Att flytta över Eriksson till Berglunds kedja innebär att Mårts måste splittra sina två toppkedjor.

Och Loui Eriksson har ingenting emot att spela med Patrik Berglund.

– Han är en stor och stark forward som kan skapa mycket framåt. Men det är inget jag har hört något om. Vi får se hur det blir.

ARTIKELN HANDLAR OM