”Alla lag går att slå”

Tyskland har respekt för Sverige - men tänker spela sitt eget spel

HOCKEY

Efter förlusten mot Kanada ställs Sverige mot Tyskland i VM:s kvartsfinal.

Lagen möttes under VM 2010 i en bronsmatch som Sverige vann, men kvällens motståndare känner sig inte slagna på förhand.

– Jag tror att det blir en otroligt bra match, säger Frank Hördler.

Frank Hördler sätter dit en tryckare.

Det är många som har diskuterat huruvida Sverige lade sig mot Kanada eller inte.

En knapp 3-2-förlust innebär att Tre Kronor i kväll spelar kvartsfinal mot uppstickarnationen Tyskland.

En enkel match i de flestas ögon, men det var mot just Tyskland som bronsmedaljen säkrades förra VM.

– I början var besvikelsen stor. Man kämpar i 60 minuter mot en supermotståndare, som också vill ha medaljen, och sen förlorar man. Men minut för minut har besvikelsen lagt sig och man förstår att man blivit fyra i ett hemma-VM, otroligt, säger Frank Hördler till Spox.de.

”En hård kamp”

Backen Frank Hördler har slagit igenom under årets VM, och ryktas vara på väg till KHL. Men just nu ligger allt fokus på den stundande matchen mot Tre Kronor.

– Alla motståndare går att slå ibland. Jag tror att det blir en otroligt bra match, och det blir en hård kamp, det är jag säker på. Sverige kommer att ge allt från första början, och det är vi beredda på, säger han till Spox.de.

Hördlers lagkamrat John Tripp, som till vardags spelar i Kölns anfall, håller med.

– Sverige är väldigt starka defensivt och vi måste spela vårt eget spel. Det finns ingen tid för negativa tankar, säger han till Bild.

Tyskland har efter en stark inledning av VM nu förlorat tre matcher i rad, även om de räddade ett poäng efter att matchen mot Finland avgjorts på straffar.

Nöjd med spelet

Tyskland senaste förlust var också lagets största, Tjeckien vann med 5-2. Men trots den nedåtgående trenden, resultatmässigt, är Frank Hördler nöjd med vad laget har presterat.

– Mot Finland gjorde vi vår bästa match tycker jag. De spelade sin bästa hockey, men spelade inte på något sätt ut oss och vi tog en poäng. Det var som en seger för oss. Bara för att vi har förlorat matcher, har vi inte förlorat vårt momentum, säger han till Spox.de.

Tysklands lag består till stor del av spelare från den nationella ligan, endast Marcel Müller och Korbinian Holzer har kontrakt med NHL-klubbar. Dock håller de mest till i AHL.

I kväll är det dags för mötet mellan David och Goliat.

ARTIKELN HANDLAR OM