Succékedjan tog Tre Kronor till VM-semi

Låg bakom tre av målen

HOCKEY

BRATISLAVA. Tre Kronors förstakedja har prickat storformen.

Trion Thörnberg, Berglund, Pääjärvi var lysande mot Tyskland.

– Vi ska fortsätta vara grisiga, säger Magnus Pääjärvi.

Patrik Berglund – som toppar VM:s målliga med sex kassar – har varit bra under hela VM och i de senare matcherna har kedjekamraterna Martin Thörnberg och Magnus Pääjärvi kommit igång rejält.

Mot Tyskland låg kedjan bakom tre av målen och Thörnberg fick sätta sina två första mål i detta VM. Thörnberg inledde målskyttet redan efter 27 sekunder då hans skott styrdes i mål via en tysk back. Han serverade sedan Berglund som prickade in 2–1. Thörnberg fastställde slutresultatet till 5–2 på returen efter Berglunds skott.

Kompletterar varandra

– Vi är tre killar som har bra skridskoåkning, är bra på att hålla pucken och starka i sarghörnen. Och så gillar vi att göra mål också, säger Thörnberg.

– Vi la in puckarna mot kassen och vips så var det mål. Det är skönt att Thörna fick hitta kassen, säger Magnus Pääjärvi.

– Det är så här vi ska spela, lite mer grisigt, inte så jäkla fancy. In med puckarna på kassen, bara ösa, då händer det grejer. Tyskland blev vilse i egen zon och det kommer Tjeckien också bli om vi fortsätter så här.

Pääjärvi anser att trion kompletterar varandra.

– ”Bulan” är en naturlig fanbärare och håller i pucken, ”Thörna” är bra i slottet, river och sliter och skapar ytor. Jag försöker använda min fart. Det är en bra kombination, säger Pääjärvi.

ARTIKELN HANDLAR OM