Fernholm om Jagr: En jätteutmaning

Foto: scampix
Fernholm.
HOCKEY

BRATISLAVA. Daniel Fernholm är backen som ska ha extra hård bevakning på Jaromir Jagr.

– Det blir en jätteutmaning. Men jag är redo, säger Fernholm.

Eftersom Tjeckien, i egenskap av hemmalag, har chansen att byta sist blir det svårt för Tre Kronor att matcha speciella femmor mot Jaromir Jagr.

Men 196 centimeter långe och 101 kilo tunge Daniel Fernholm, till vardags i Dynamo Minsk, har ett extra ansvar att ligga tätt på Tjeckiens stjärna.

– Fernholm är en av dem, men vi kan inte bara ha en som åker och jagar Jagr. Eftersom de har sista bytet måste vi ha fler som kan spela mot honom, säger Pär Mårts.

”Spela småfult”

– Det finns inget roligare än att matchas mot de bästa. Jag har mött honom några gånger i Ryssland. Han är en sanslöst bra hockeyspelare och man får försöka ligga på honom nära och spela lite småfult, men ändå inte kliva över gränsen, säger Fernholm som har stor respekt för Jagr.

– Han kan se helt ofarlig ut där ute. Men så får han pucken och så smäller det bara till. Det gäller att man inte tappar koncentrationen.

– Jagr är en av topp tre bland världens bästa hockeyspelare genom tiderna, så det är klart att han är idol i Tjeckien.

”Brukar ha Globen mot mig”

Tjeckien kommer att ha ett fantastiskt publikstöd i slovakiska huvudstaden Bratislava.

En ful tackling från Fernholm på Jagr och den svenske backen kan räkna med en del busvisslingar.

– Äh, jag är van. Jag brukar ha hela Globen emot när jag spelar där, så det är inget nytt, säger Fernholm som inte var populär i Djurgården när han valde Linköping efter sin utflykt till Nordamerika för några år sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM