”Det är för dåliga domare i en så här viktig match...”

Calle Johansson sågar
Lärking i supermatchen

HOCKEY

Ilja Kovaltjuk slogs blodig efter att ha fått lagkamraten Alexej Teresjenkos klubba i ansiktet.

Då valde Christer Lärking och hans schweiziske domarkollega Danny Kurmann att visa ut Kanadas John Tavares.

– Det är för dåliga domare i en så här viktig match, säger TV6:s expert Calle Johansson.

Jason Spezza hade precis gett Kanada ledningen med 1–0, och nordamerikanerna låg på för ett nytt mål när blodvite plötsligt uppstod framför Rysslands kasse.

Alexej Teresjenko skulle tackla undan John Tavares från målområdet, men råkade i samma rörelse träffa lagkamraten Ilja Kovaltjuk i ansiktet med klubban.

Blödde ymnigt

New Jersey-stjärnan föll till isen och blödde ymnigt från läppen när han, för egen maskin, tog sig ut till båset.

Domarduon Christer Lärking och Danny Kurmann konfererade om vad som egentligen hände framför Konstantin Barulin i Rysslandskassen, och kom till slut fram till att ge Tavares (!) 2+2 minuter för hög klubba.

– Det är han vid rödlinjen (Kurmann) som tar beslutet först – hur kan han göra det från den positionen? Det är en blunder, en jätteblunder av domarna, säger TV6:s expert Calle Johansson.

”För dåliga domare”

– Det är för dåliga domare i en så här viktig match, alltså. De måste se situationerna bättre. Jag hoppas inte att Lärking bara stod där och sa: "Ta det, ta det.”

Kanada klarade sig från ett baklängesmål under det fyra minuter långa boxplay-spelet – men föll ändå efter en makalös vändning av Ryssland i slutperioden.

ARTIKELN HANDLAR OM