”Handen är röntgad och ser jättebra ut”

Foto: Reuters
Viktor Fasth har ont i en hand.
HOCKEY

BRATISLAVA. Ny bragdmatch av Viktor Fasth – men succémålvakten stördes av smärta i handen.

Efter att handen röntgats efter matchen kunde dock Tre Kronors läkare Björn Waldebäck ge lugnande besked:

– Handen är röntgad och ser jättebra ut. Handen är hel.

Viktor Fasth har hållit nollan i tre matcher och bara släppt in fem mål på sex matcher i detta VM. Mot Tjeckien i semifinalen svarade han för en ny kanonmatch och motade 35 av 37 skott

– Sättet vi spelade på var kanon. Vi gav dem inte en chans. Vi följde vår game plan till fullo, det känns jävligt bra, säger Fasth, som i vanlig ordning inte ville framhålla sig själv.

Träffades av skott

I tredje perioden var det dock oroligt en stund i det sveska lägret. Ett skott träffade olyckligt på Fasths högra hand och han var två gånger ute till båset för att ses om av massören Mattias Ahlstrand och läkaren Björn Waldebäck.

Men Fasth stod klart matchen och tonade efteråt ner skadan.

– Ibland kan det göra ont att få puckar på sig. Skottet träffade handen, men jag tror inte att det är någon fara. Jag tror inte att det kommer svullna upp. Det gjorde ont för stunden, men sedan släppte det fort, sa Fasth i den mixade zonen.

– Jag vet inte om han hade ont, men det har gått över. Jag tror inte att det ska vara någon fara för finalen om det inte händer något alldeles extraordinärt, sa Tre Kronors läkare Björn Waldebäck.

Har röntgats

Som en säkerhetsåtgärd valde Waldebäck någon timme efter matchen att röntga Fasths hand.

– Handen är röntgad och det är inga problem. Att röntga var mest en försiktighetsåtgärd.

ARTIKELN HANDLAR OM