Ingen guldfest i Stockholm city

”Vi har en plan”

Guldfesten 2006.
HOCKEY

BRATISLAVA. I kväll kan Tre Kronor spela hem ett nytt VM-guld.

Men något guldfirande i centrala Stockholm blir det inte.

– Nej, Kungsträdgården är upptagen. Sergels Torg och Medborgarplatsen har polisen sagt nej till, säger Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.

I kväll spelar Tre Kronor VM-final mot Finland.

För första gången sedan 2006 kan det bli guldfirande i Stockholm – och Svenska Ishockeyförbundet har redan kommit långt i planeringen.

– Ja, det pågår för fullt. Självklart måste vi säkra upp möjligheterna att genomföra ett riktigt firande om laget går hela vägen, säger Christer Englund.

Planen är att laget i morgon flygs hem till Stockholm i ett chartrat plan för att sedan hyllas av det svenska folket. Vid de tidigare VM-gulden har mellan 40–70 000 personer kommit för att hylla guldhjältarna.

”Finns inte många alternativ”

Men någon upprepning av det klassiska firandet vid Segels Torg blir det inte.

Inte heller Medborgarplatsen, där OS-guldet och VM-guldet 2006 firades, är aktuellt.

– Nej det finns inte så många alternativ eftersom allt som är centralt går bort. Sergels Torg och Medborgarplatsen har polisen sagt nej till, säger Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.

Varför?

– Förmodligen för att det blir för mycket folk som sluter upp numera. Vi vet att det kan vara allt mellan

30–50 000 personer.

Även Kungsträdgården är utesluten eftersom området redan är upptaget med andra arrangemang.

Enligt Sportbladets uppgifter är området bakom Radiohuset på Gärdet det hetaste alternativet. Ishockeyförbudets marknadsavdelning med Martin Forss som ansvarig ska redan ha klart med tillstånd från polisen.

– Vi har en plan och det kommer att bli jättebra. Vi kommer att släppa hela planeringen så fort det är klart att Tre Kronor verkligen vinner VM-guld. Fram till dess vill jag inte avslöja för mycket, säger Martin Forss.

ARTIKELN HANDLAR OM