”Han hånar hela svenska folket”

Jämtin vansinnig på Finlands lagkapten Mikko Koivu: ”Loserstämpel över det”

HOCKEY

Sättet Finlands lagkapten Mikko Koivu tog emot bucklan på fick Tre Kronors Andreas Jämtin att se rött.

– Han drog nån jävla piruett som en isprinsessa framför oss. Han ville väl visa upp att de hade vunnit och jag tycker att det är loserstämpel över det, säger Jämtin.

Incidenten som har fått känslorna att koka i Tre Kronor-lägret inträffade på isen strax efter slutsignalen, när Mikko Koivu skulle ta emot VM-bucklan från IIHF:s ordförande René Fasel.

På sin väg mot lagkamraterna gjorde Koivu en piruett så att han vände ansiktet mot de svenska spelarna.

Leendet från den finländske lagkaptenen uppfattades som ett hånflin av Jämtin.

”Liten nation”

– Jag mår illa av hans beteende på prisceremonin. Han hånade hela svenska folket, säger Andreas Jämtin, som inte spelade i finalen, men fanns med på isen för att ta emot sin silvermedalj.

– Jag har svårt att se att Mats Sundin och Peter Forsberg uppträdde på samma sätt när Sverige vann guld. Men när man inte vinner så ofta så beter man sig på ett visst sätt, ungefär så som Koivu gjorde nu. Det visar vilken liten nation Finland är. Finland har två VM-guld, Sverige har åtta, det säger väl allt.

Revansch

Sportbladet har pratat med andra svenska spelare som menar att de var så besvikna över guldmissen att de inte uppfattade Koivus hån.

Nu hoppas Tre Kronor på revansch nästa år, då Sverige och Finland arrangerar turneringen tillsammans.

– Jag hoppas att så många NHL-proffs som möjligt kan vara med nästa år så att vi kan upprätta hedern, säger Andreas Jämtin.

ARTIKELN HANDLAR OM