Drömfemman kan bli verklig

”Skulle inte ha något emot att spela i en sådan kedja”

Foto: Foto: LASSE ALLARD
polare Mycket talar för att Detroit-svenskarna Niklas Kronwall, Jonathan Ericsson, Henrik Zetterberg och Johan Franzén kommer att spela tillsammans i VM. Blir Daniel Alfredsson den femte länken i så fall?
HOCKEY

Fyra spelare från samma lag, som sammanlagt gjort 172 poäng den här säsongen.

I VM kan ”Detroitfyran” – spetsad med Ottawas Daniel Alfredsson – bli verklighet för Sverige.

– Jag skulle inte ha något emot att spela i en sådan kedja, säger ”Zäta”.

I går tränade de tillsammans. Johan Franzén, Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall och Jonathan Ericsson – alla nyanlända från Detroit.

När VM börjar mot Norge på fredag kan vi få en näst intill ren Red Wings-femma.

– Klart att det vore jäkligt kul. Vi bestämmer ju inte formationerna, men alla vi fyra känner varandra bra, säger Kronwall.

Spelar inte i dag

I dagens genrep mot USA kommer kvartetten stå över och i stället få ett till ispass ihop för att få i gång de rese- och slutspelstyngda benen.

– Det ska bli skönt att träna med lite mer kvalitet i stället för att släpa benen efter sig. VM blir hur kul som helst. Ett bra plåster på såren vore att åka hit och vinna något, säger Johan Franzén.

Om Detroit-kvartetten hamnar ihop har spekulationerna redan börjat om vem som i så fall skulle kunna bli den femte pusselbiten.

Den giftige veteranen Daniel Alfredsson anländer från Ottawa på torsdag och skulle kunna gå in som sista länken i en superkedja med ”Zäta” och Franzén.

– Det kan nog laboreras ganska mycket innan vi hittar rätt. Men jag skulle inte ha något emot att spela i en sådan kedja, säger Zetterberg.

”Alla vill ha ’Alfie’”

Kronwall håller med sin kollega.

– Alla vill väl ha ”Alfie” i sin femma. Jag är jätteglad att han har kommit till VM, han är fortfarande en av de bästa spelarna.

Pär Mårts är noga med att han inte förrän efter kvällens match kommer börja formera ett VM-lag.

– Nu såg vi väl tunga ut, men vi känner varandra väl och det vore väl det enklaste att sätta ihop oss, säger Franzén.

Och så Alfredsson, så är det klart?

– Haha, kanske det, det får ni spekulera i.