Så bär de Sverige

Superkedjan visade vägen mot Tjeckien: ”Gäller att bygga vidare på det här”

Klicka på bilden för större version.
HOCKEY

Superkedjan levererade igen – och tog Tre Kronor ett steg närmare grupp­segern.

Och enligt Johan Franzén finns det ännu mer att plocka ut:

– Ja, förhoppningsvis kommer det bara att bli bättre och bättre ju fler matcher vi spelar ihop.

FYRTRÄFFLIGT, SVERIGE Henrik Zetterberg, Johan Franzén och Loui Eriksson fortsätter dominera i VM. I går stod kedjan för Tre Kronors två första mål i 4–1-segern mot Tjeckien. I morgon väntar Danmark.

I premiären mot Norge avslutade Tre Kronors förstakedja målskyttet. Och de visade under stora delar av matchen att kemin mellan de tre NHL-stjärnorna verkligen finns där. I går i tungviktsmötet mot Tjeckien var det superkedjan som visade vägen.

Trion låg bakom de två första målen och var under den första halvan av matchen på ett härligt spelhumör.

– Då snurrar vi på sedan blir det att vi mattas lite efter 2–0-målet. Man ska gå för nästa mål, men det är någonting som gör att man saktar ner lite, säger Johan Franzén.

”Kemin var där”

Han visade sin styrka när han välte bort en tjeckisk back och tryckte in ledningsmålet.

– ”Hank” (Zetterberg) hittade Loui bakom mål och skottet tar på axeln på målvakten. Pucken låg därframme och jag knuffade undan backen och satte dit pucken, säger Franzén.

För att gå långt i ett VM krävs en ledande kedja och Pär Mårts ser ut att ha hittat helt rätt med kombinationen Zetterberg, Franzén och Loui Eriksson:

– Kemin var där mot Norge också, men jag tyckte vi spelade bättre nu och utnyttjade anfallszonen lite mer. Förhoppningsvis kommer det bara att bli bättre och bättre ju fler matcher vi spelar och vi vänjer oss med rinkens storlek, säger Franzén.

”Mycket att ta med”

Även Loui Eriksson trivs alldels ypperligt tillsammans med Detroitspelarna:

– Det funkar bra och vi hittar varandra bra och har många väldigt bra chanser även i kväll. Det är väldigt mycket vi kan ta med oss från den här matchen.

Kan ni bli ännu bättre?

– Ja, det är självklart att det kan. Det gäller att bygga vidare på det här. Vi har en viktig match på måndag mot Danmark, säger Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM