”Jag tycker att det är skit på slutet”

Tre Kronor tappade efter dominansen

HOCKEY

Från kross till kollaps.

Men drömhockey i två perioder räckte till seger mot Danmark.

– Jag tycker att det är skit på slutet, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

Tre Kronor rivstartade mot Danmark. Viktor Stålberg gav laget edningen redan efter två minuter.

Sedan rullade det på.

När den första perioden var över ledde Tre Kronor med 4-1 och imponerade stort.

”Lite för nervöst”

I den andra perioden fortsatte målfesten. Daniel Alfredsson satte 5-1 och Jonas Brodin fick sitt första landslagsmål efter att en dansk klubba styrt in 6-1.

– Vi spelade bra från början. Det är kul att se att vi kan ta tag i hockeyn direkt. Allting stämde för oss i början och vi får mycket ytor, säger Henrik Zetterberg till Sportbladet.

Nichlas Hardt reducerade dock till 6-2 i slutet av den andra perioden. I den tredje fortsatte Danmark att ösa på framåt och 6-2 blev till 6-4.

– Vi slapparna av lite och tappar lite fokus. Vi kör inte som vi gör i första och då får de lite fart under skridskorna. Men i det stora hela tycker jag inte att det var nära, säger Zetterberg.

”Är för överlägsna”

Matchen slutade 6-4 och Tre Kronor tog tredje raka segern i mästerskapet. Förbundskaptenen Pär Mårts var ändå inte helt nöjd efter matchen.

– Vi var för överlägsna. Vi försökte få killarna att behålla fokus. Men de är människor och det är viktigt att de får ha kul också, säger han till TV4 och fortsätter:

– Jag tycker att det är skit på slutet, jag vet inte vad jag ska ta för ord. Men jag gillar inte det vi håller på med. Jag tycker att vi har en lång väg att gå och det är jag glad för.

ARTIKELN HANDLAR OM