Inget ljus i tunneln för Jonathan Ericsson

Lär inte spela i helgen

Foto: LASSE ALLARD
Jonathan Ericsson.
HOCKEY

Joel Lundqvist har åkt hem från VM och än syns inget ljus i tunneln för Jonathan Ericsson. 

– Han spelar inte i morgon, säger Pär Mårts.

Sveriges skadeelände fortsätter. Joel Lundqvist tvingades under förmiddagen åka hem. Och när det gäller backen Jonathan Ericsson är prognosen fortfarande pessimistisk. 

När laget gick på is idag vid lunchtid fanns Detroitbacken inte med på is. 

– Han kör rehab, vi vill ha lite mer perspektiv där nu, vi vill inte testa dag för dag. Det är fullständigt omöjligt att säga en dagsprognos för honom just nu, säger landslagsläkaren Björn Waldebäck.

”Kändes inte bra”

Inte heller spelaren själv är särskilt hoppfull:

– Jag prövade på isen och det kändes inte något bra, så vi ska ta några dagar med behandling i dag och så får vi se efter det, sade Ericsson efter gårdagens segermatch mot Danmark.

Hur är känslan?
– Det var bittert när jag kände att det gick sämre på isen än vad hade hoppats och trott, så det kändes inte så roligt. Vi får försöka att hitta andra lösningar och se vad det kan ge.

Kan nog inte spela i helgen

Pär Mårts har redan avskrivit Ericsson för matchen mot Tyskland i morgon och enligt Björn Waldebäck är chanserna till spel mot Ryssland på fredag och mot Italien på lördag små. 

– Jag är tveksam till match om tre dagar mot Ryssland. Ska man vara helt ärlig handlar det nog om att vänta ut de två vilodagarna (söndag och måndag). Spelar han inte efter dem, då är det pessimistiskt. 

ARTIKELN HANDLAR OM