Zetterberg tvingad till behandling efter slagen

Sliten efter tuffa spelschemat: ”Det blir en del smällar”

HOCKEY

Han är Tre Kronors största stjärna och nu jobbar behandlingsteamet hårt för att Henrik Zetterberg ska hålla sig fräsch hela VM.

I går kväll valde Zetterberg att hoppa över den mixade zonen, där media väntar, för att få behandling så snabbt som möjligt.

– Det blir en del smällar och slag under en match. Jag har inte ont, men jag behövde ­kylas ned snabbt, säger han.

Foto: Peter Wixtröm
Efter 5–2-segern mot Tyskland i går fick Henrik Zetterberg behandling direkt efter matchen.

Zetterberg har en lång säsong bakom sig. För första gången någonsin spelade han samtliga 82 matcher i grundserien och Detroits samtliga fem matcher i slutspelet.

”Måste kylas ned”

Detta trots att han under säsongen var småskadad och i februari hamnade Zetterberg på sjuklistan med en underkroppsskada, men missade till slut inga matcher.

Nu är det VM och spelschemat är hektiskt och hittills har Tre Kronor spelat fyra matcher på sex dagar.

För många av NHL-proffsen blir det en omställning från att ha vilat i tre veckor till VM-hetsen med träning varje dag och täta matcher.

Zetterberg är inte skadad.

Men sliten.

– Det är klart. Man har spelat en match och det blir en del småsmällar och slag. Jag har inte ont, men måste kylas ned och vara redo för i morgon, säger Zetterberg om kroppens form.

Han har valt att inte träna på is varken i söndags eller i tisdags. I stället har han cyklat eller jobbat för att inte slita på ljumskar eller andra kroppsdelar som far illa av skridskoåkning.

”Allmän omsorg”

Tre Kronors läkare, Björn Waldebäck, vill inte avslöja för mycket om slitaget på Zetterberg, utan säger kortfattat:

– Han får mjukdelsbehandling och lite allmän omsorg, säger läkaren.

Zetterberg gjorde en mycket bra match mot Tyskland i går och hans kedja gjorde fyra nya poäng. Nu leder Zetterberg assistligan i hela VM och har bevisat ännu en gång vilket spelsinne han besitter.

En frisk och fräsch Zetterberg är ett måste för succé i VM.

ARTIKELN HANDLAR OM