Läsarnas betyg på Tre Kronor

Fasth: ”Hade kunnat vara 50 personer, vi hade torskat lik förbaskat”

HOCKEY

NHL-spelarna sa ”ja” på ­löpande band med förhoppningar om ett succé-VM på hemmaplan.

Hemma möttes de av – ett praktfullt publikfiasko.

– Jag trodde nog det skulle vara ännu mer drag runt omkring VM, säger Daniel Alfredsson efter kvartsfinaluttåget.

Kvartsfinal på hemmaplan mot Tjeckien i ishockey-VM, ändå var det inte fullsatt när Tre Kronor skrinnade ut på isen. Bara 10 397 hade letat sig till Globen som under VM-turneringen har en kapacitet på 11 500.

– Det är som det är, jag har ingen aning om varför. Men det som är här gör ett bra jobb ändå, säger Daniel Alfredsson som ändå var lite besviken på utlovade VM-festen.

– Jag trodde nog det skulle vara ännu mer drag runt omkring VM. Men för mig har det ändå varit en underbar upplevelse att vara kapten för Tre Kronor på hemmaplan, det kommer jag alltid ha med mig, säger Ottawastjärnan.

En besviken Viktor Fasth ville dock inte tro att en fullsatt Globen hade spelat någon roll för utgången av matchen.

– Just nu känns det som att det kvittar att det inte var fullsatt. Det hade kunnat vara 50 personer, vi hade torskat lik förbaskat, säger målvakten.

Två utsålda matcher

När den delen av VM som avgjorts i Globen nu summeras har bara två matcher varit utsålda, Tyskland och Ryssland i gruppspelet.

Landslagets General Manager Tommy Boustedt hade också väntat sig en fullsatt kvartsfinal:

– Ja det är synd att det inte var det. Jag trodde det skulle vara det i dag. Varför det blir så här får däremot någon annan svara på, jag är ingen marknadschef.