Superstjärnan kommer till VM

Ja från stjärnan – och Ovechkin till Stockholm

Jaromir Jagr spelar VM för Tjeckien.
HOCKEY

Stjärna efter stjärna har tackat nej till VM.

Men Jaromir Jagr, 42, säger ja.

– Han ansluter till träningen idag, säger Tjeckiens förbundskaptenen Vladimír Ruzicka till isport.cz enligt Hockeysverige.

Dessutom finns Alexander Ovetjkin i Rysslands trupp till Oddset Hockey Games.

Pär Mårts har fått nobben av en och annan NHL-stjärna inför ishockey-VM i Minsk.

Även andra nationers stjärnspelare har sagt nej till mästerskapet, däribland norske kaptenen Ole-Kristian Tollefsen och KHL-stjärnan Patrick Thoresen.

Men en av Tjeckiens allra största spelare drar på sig landslagsdressen i Minsk. Under tisdagen offentliggjordes att Jaromir Jagr, 42, sagt ja till VM, skriver den tjeckiska siten isport.cz.

67 poäng i New Jersey

Den välmeriterade tjecken, som gjort åtta VM-turneringar redan, spelade den gångna säsongen i New Jersey där han gjorde 24 mål och 43 assist på 82 NHL-matcher.

– Han ansluter till träningen idag, säger förbundskaptenen Vladimir Ruzicka till sajten enligt Hockeysverige.se.

Isport.cz skriver att det ännu inte är bestämt om forwarden finns med redan i Oddset Hockey Games i Stockholm eller tränar hemma i Prag på egen hand.

Men i den tjeckiska trupp som svenska ishockeyförbundet lagt upp på sin hemsida saknas Jagr.

Ovechkin till Stockholm

En superstjärna som definitivt kommer till Oddset Hockey Games är däremot Alexander Ovetjkin. Nicklas Bäckströms lagkamrat annonserade nyligen sitt ja till VM. ”Ovie” spelade förra veckan sin första match efter att NHL-säsongen tog slut då Ryssland besegrade Tyskland med 4–2.

Sverige och Tjeckien möts i inledningsmatchen i Oddset Hockey Games på Hovet på torsdag. Finland och Ryssland spelar sitt möte i Helsingfors.

VM startar 9 maj. Tre Kronor möter bland annat Tjeckien i gruppspelet.