Fick inget svar – struntar nu i VM

Foto: AP
Patric Hörnqvist.
HOCKEY

NEW YORK. Pittsburgh-stjärnan Patric Hörnqvist meddelade att han var tillgänglig för VM – men fick inget svar av Tre Kronor-ledningen.

Så nu struntar han i det.

– Jag har valt att lägga locket på och kommer inte att åka till VM, säger ”Bengan” till Sportbladet.

Så mycket tjänar NHL-stjärnorna

Pär Mårts och övriga landslagsledningen har fått ett helt smörgåsbord av lediga NHL-proffs att plocka av i takt med att första rundan i Stanley Cup-slutspelet fullbordas.

I dagsläget är Pittsburghs Patric Hörnqvist, Vancouvers Eddie Läck, Ottawa-duon Erik Karlsson och Mika Zibanejad, St. Louis-trion Alex Steen, Patrik Berglund och Carl Gunnarsson samt Nashvilles fyra svenskar – Filip Forsberg, Mattias Ekholm, Calle Järnkrok och Viktor Stålberg – alla tillgängliga.

Tröttnat på att vänta

Men det verkar inte som att förbundskaptenen och hans medarbetare direkt rullat ut röda mattan.

Hörnqvist, som agerat radarpartner åt Sidney Crosby i Pittsburgh hela säsongen, har till exempel inte fått något besked om man vill ha honom.

Och nu får det konsekvenser.

– Jag har hört av mig till landslaget och sagt att jag är tillgänglig, men jag har inte hört något efter det. Så nu har jag beslutat att lägga locket på och kommer inte att åka till VM, berättar han för Sportbladet.

Forsberg får vänta

Enligt vad tidningen erfar har Filip Forsberg – en av ligans bästa rookies, med sammanlagt 30 mål under bältet i grundserien och slutspelet – samtidigt fått besked att man inte tar ut några spelare förrän första omgången är helt avslutad.

Det kan den bli kommande natt.

Washington spelar då en sjunde, direkt avgörande match mot New York Islanders och om de förlorar blir även Nicklas Bäckström, Marcus Johansson och Andre Burakovsky aktuella.

Samtidigt spelar Detroit och Tampa sin sjätte match och vinner Detroit är Victor Hedman och Anton Strålman utslagna.

Annars blir det en sjunde match i Tampa natten till torsdag och då skulle även Detroit-svenskarna – Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall, Jonatan Ericsson, Gustav Nyquist och Joakim Andersson – i teorin kunna bli lediga.

Sportbladet har sökt Pär Mårts utan framgång.

Så mycket tjänar NHL-stjärnorna