”Följt under uppväxten och det ska bli roligt...”

Filip Forsberg får bocka av ännu en pojkdröm nu med VM

Filip Forsberg
HOCKEY

NEW YORK. Filip Forsberg har uppfyllt många pojkdrömmar under den gångna NHL-säsongen.

Nu bockar han av en till.

VM med Tre Kronor.

– Ja, VM har man ju följt på TV under hela uppväxten och det ska bli riktigt roligt att få vara med själv för första gången, säger den 20-årige stjärnan till Sportbladet.

Nashville Predators blev utslagna ur Stanley Cup-slutspelet i helgen och under tisdagen kom det inte helt oväntade beskedet:

Succé-rookien Filip Forsberg och hans lagkamrat Mattias Ekholm har blivit erbjudna plats i Tre Kronors VM-trupp – och tackat ja.

– Helst hade vi ju gått långt i slutspelet här borta, det kändes som vi hade nånting speciellt på gång med laget, men nu känns det bra att fortsätta spela ytterligare några veckor med landslaget, säger Filip på telefon från hemmet i Nashville.

Han fortsätter:

– Vi fick beskedet att vi är uttagna under måndagen, håller på att packa det sista nu och flyger över i morgon (onsdag). VM har man ju följt på TV under hela uppväxten och det ska bli riktigt roligt att få vara med själv för första gången.

Bytt smeknamn

Filip – tidigare kallad ”Foppa”, tack vare ett efternamn som ju klingar rätt bekant, men i Nashville omdöpt till ”Flipper” – har varit en av de stora sensationerna i NHL i år

Han gjorde 26 mål och sammanlagt 63 poäng och kom därmed trea i rookie-ligan – och följde sedan upp med ett slutspel som inkluderade ett hat trick i en av Nashvilles matcher mot Chicago.

– Jo, det har varit en rolig säsong, det är klart jag är nöjd. Laget har gått jäkligt bra och jag har fått spela mycket, med väldigt duktiga lagkamrater, säger han.

Flera NHL-proffs

Den svenska VM-truppen bågnar av NHL-proffs – förutom Forsberg och Ekholm är ju även Loui Eriksson, Oliver Ekman-Larsson, John Klingberg, Jhonas Enroth, Oscar Klefbom, Anton Lander, Joakim Lindström, Elias Lindholm, Victor Rask och Jacob Josefson klara – och debutanten från Leksand och Nashville tror att Tre Kronor kan bli riktigt slagkraftigt i Prag.

– Det ser ut som vi kan få ett riktigt bra, lag, tycker jag. Jag känner inte alla i laget, men många av de yngre killarna har man ju stött på i olika sammanhang och det ska bli kul att spela ihop med dem, säger han.