”Mårts sitter och snackar skit i TV”

Attacken på svenske förbundskaptenen

HOCKEY

WHL-proffsett Alexander Urbom är riktigt besviken på förbundskapten Per Mårts efter att ha blivit petad från junior-VM.

18-åringen säger att Mårts förklaring är rena lögner.

– Jag kan ta att bli petad, men jag blir jävligt irriterad när han när han sitter och snackar skit i tv, säger Urbom till hockeysverige.se.

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Urbom (Arkivbild).

Den förre Djurgårdsspelarna var en av favoriterna till att ta en plats i det svenska JVM-laget. Men när Per Mårts offentligjorde truppen lämnades 18-åringen utanför. Förbundskaptenen motiverade beslutet med att Urbom inte längre är den fysiska spelare som han gjort sig ett namn som.

”Sitter och snackar skit”

En förklaring som gör Urbom ursinnig.

– Jag kan ta att bli petad, men jag blir jävligt irriterad när han när han sitter och snackar skit i tv. Det gör mig förbannad, säger 18-åringen.

Enligt backen har varken Per Mårts eller någon annan ur den svenska lagledningen åkt över till Kanada för att se hon om spela. Istället ska Mårts ha baserat hela sin uttagning på ett landslagsläger i Kanada i början av november. Dit Urbom kom efter en stenhård roadtrip med klubblaget Brandon Wheat Kings i den kanadensiska juniorligan WHL.

”Mårts sa att han skiter i min coach”

– Min coach ville stoppa mig, han sa åt mig: "du kan inte spela". Till slut kom vi överens om att jag skulle spela två av de tre matcherna.

– När jag kom till Montreal sa Mårts att han skiter i vad min coach säger, så jag spelade alla matcherna ändå. Där möter vi några jäkla lag som knappt kan åka grillor och vinner skotten med 74-12 eller något liknande. Då är det svårt att inte vara offensiv och ännu svårare att visa upp något i defensiven.