Småkronorna har lärt sig av sina misstag

Genrepar i natt mot Schweiz

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Förlusten mot Kanada ska vändas till något positivt.
HOCKEY

2–6-förlusten mot Kanada sved.

Men i natt ska Småkronorna visa att de lärt av sina misstag.

– Vi måste spela vårt spel, säger Pär Mårts inför matchen mot Schweiz.

Natten mot i förrgår åkte Sverige på en svidande förlust mot hemmanationen i junior-VM, Kanada. 6–2 vann Kanada med i en match där svenskarna inte fick med sig de svar de ville.

Efter matchen samlades laget för att snacka igenom vad som har hänt. Och spelarna var rörande överens om vad som gått fel.

– Vi spelade inte vårt spel. Vi hamnade mer i deras spelsätt och det är vi inte lika bra på som dem, säger förbundskaptenen Pär Mårts, som ändå tror att förlusten kan ha varit nyttig för laget.

Vann skotten

– Jag tycker att vi gick stärkta ur matchen. Man måste komma ihåg att vi vann skotten, när vi spelade mot dem i fjol förlorade vi skotten ganska stort. Sedan känns det som att det är viktigt att spela mot Kanada, vi har fortfarande mycket att lära av dem, det är därför vi försöker möta dem ofta.

Möter Schweiz i natt

I natt spelar Sverige sin sista match innan VM. Laget möter Schweiz i Weyburn Sports Arena. Då ska laget spela sitt eget spel och inte falla in i motståndarnas spel. Dessutom finns det ytterligare två punkter som Mårts vill se att laget förbättrar.

– Jag vill känna att vi hittar mer rätt i power play och box play. Det kommer bli nycklarna framöver. Sedan vill jag se att vi får upp farten i spelet igen.