Här driver de med Mårts

Småkronorna bestulna på guldet av Kanada – i sitt eget julspex

1 av 5
1 Förbundskaptenen Pär Mårts och assisterande Peter Sundström går och lägger sig tillsammans och vaktar sitt JVM-guld.
HOCKEY

Så här målar de svenska stjärnorna upp sin bild av JVM:

Förbundskapten Pär Mårts drömmer girigt om att vinna turneringen.

Då kommer kanadensarna in och stjäl guldet.

”Det är JVM-guld jag vill ha...”

Pär Mårts suger på tummen och talar i sömnen, men väcker inte assisterande Peter Sundström som sussar i hans knä. Inte förrän en kanadensare norpar den sista påsen som förbundskaptenen har i famnen och flyr bortåt rycker han till. Då är det redan försent.

Låter filmscenen bekant?

Småkronorna firade julafton i Kanada. Utan släkten men med köttbullar, sill och skinka. Och med en traditionell kombination av show och tävling.

Scen ur Robin Hood

”På eftermiddagen var det hårdträning som gällde. Då slipades det på julshower som varje femma skulle framföra senare på kvällen. Alla gick för guldet som vanligt!” skriver forwarden Jacob Josefson i sin blogg.

Visserligen saknades Kalle Anka i julfirandet, men när Jacob Markströms lag klev upp sist av alla stillades också det behovet.

Tillsammans med Daniel Brodin, Dennis Rasmussen, Carl Klingberg, Martin Lundberg och Peter Andersson spelade målvakten upp en scen ur Robin Hood.

I sketchen tvingas Markström svara ett disciplinerat ”ja, Pär!” när Mårts ställer frågor som ”du kan, du vill, du ska vakta oss i?kväll – hör du det?”. När kanadensarna slutligen kidnappar målvakten och tassar iväg med guldet bryter vilda applåder ut.

”Ska bjuda på sig”

Markström och de andra belönades med en låda choklad för sin tolkning av den gulddreglande Pär Mårts, den klantige Jacob Markström och de illmariga kanadensarna. Men när Sportbladet ber Mårts kommentera spexet – om han ser sig som laglös rånare eller girig regent – tystnar han och talar hellre om dagens premiär mot Tjeckien.

– Vi hade en trevlig kväll. Vi skulle ha julspel som vi brukar ha och killarna ska bjuda på sig själva inför gruppen, nöjer sig förbundskaptenen med.