Nemeth rasande på ryske stjärnan

”Det brann till i skallen”

Foto: AP
Efter att ha gjort det enda målet i straffavgörandet åkte Denis Golubev förbi den svenska bänken samtidigt som han gjorde sin målgest. Efter matchen blev den svenske backbjässen Patrik Nemeth ursinnig på den ryske stjärnan.
HOCKEY

BUFFALO. Det ryska hånet efter slutsignalen gjorde Patrik Nemeth vansinnig.

Den svenska jättebacken stoppades av linjedomaren när han var på väg mot det ryska laget.

– Det brann till i skallen, säger Nemeth.

Sverige förlorade den dramatiska semifinalen på straffar. Direkt efter avgörandet ställde de bägge lagen upp på respektive blålinje för prisutdelning och nationalsång.

Enligt uppgifter till Sportbladet var det en gest eller något ord från ryske matchhjälten Denis Golubev som gjorde Patrik Nemeth rasande. Den 96 kilo tunge backen tog fart mot det ryska laget, men linjedomarna såg vad som hände och lyckades stoppa Nemeth i sista stund.

Nemeth själv ville inte avslöja vad de ryska spelarna gjort för att reta upp honom.

– Äh, jag kommer inte ihåg. Jag blev lite arg, men det är sånt som händer.

”Hoppas inget hänt”

Men kan man glömma något som gjorde dig så uppretad?

– Det spelar ingen roll vad han gjorde. Det är sånt som händer när man är uppe i varv efter att ha förlorat en viktig match. Då kan det bränna till i skallen, säger Nemeth.

Vad hade hänt om inte linjedomarna hade stoppat dig?

– Jag hoppas att det inte hade hänt någonting.

Nemeth, som före semifinalen hade svarat för en riktigt stark turnering, var inne på samtliga tre ryska mål.

– Det känns för jäkligt. Efter att ha startat turneringen så bra kan vi inte gå ut och torska på det här viset, säger han.

”Chansen att avgöra”

För fjärde året i rad förlorade Sverige en avgörande slutspelsmatch. Precis som förra året tog det slut i semifinalen, och förbundskapten Roger Rönnberg var samlad men oerhört besviken.

– Det här var min absolut tyngsta förlust någonsin som tränare. Vi gör vår sämsta match när vi behöver en topprestation som mest, säger Rönnberg.

Att det var det mentala som fällde Sverige förnekade lagkaptenen Anton Lander:

– Det tycker jag absolut inte. Vi har ledningen med en minut kvar och har sedan chansen att avgöra i både förlängningen och straffläggningen. Men jag och några till missar och då vinner man inte sådana här matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM