Ryska världsmästarna kastades av flygplan

”Vet inte var de tog vägen”

HOCKEY

De ryska världsmästarna från JVM kastades av sitt flyg hem från flygplatsen i Buffalo.

Laget tvingades lämna planet på grund av deras störande uppträdande.

– Det var en insats för att säkerställa en säker flygning, säger Delta Air Lines taleskvinna Susan Eliott till Buffalo News.

Natten till torsdag stod det ryska laget för en bragdinsats när de vände 0-3 till seger 5-3 i den sista perioden av JVM-finalen mot Kanada. Men hemfärden för hjältarna fick ett abrupt slut efter att de bordat sitt flygplan i Buffalo.

Hela delegationen lämnade

AP skriver att hela laget kastades ut av flygplatspersonal efter att ha misskött sig. Flygplatsens talesman C. Douglas Hartmayer säger till AP att alla 32 medlemmar av den ryska delegationen ombads att lämna planet tidigt torsdag morgon, lokal tid.

En taleskvinna för Delta Air Lines säger samtidigt att laget inte ens fick borda planet.

– Personalen på flygplanet från Buffalo till Atlanta nekade 30 passagerare att borda planet som ett resultat av deras störande uppträdande, säger Susan Eliott till Buffalo News.

Säkerhetsrisk

– Det var en insats för att säkerställa en säker flygning. De kommer att bokas in på ett senare plan.

Laget ska sedan ha begett till sig bagageutlämningen för att hämta sina väskor. Packningen togs av planet efter att delegationen sparkats ut.

Händelsen inträffar morgonen efter den historiska segern mot Kanada. Redan en och en halv timme efter att den matchen tog slut uppger AP att ryska ledarstaben ska ha börjat firandet ute på isen i arenan med alkoholhaltiga drycker.

Turneringens arrangörer hade ingen kommentar när AP nådde dem.

ARTIKELN HANDLAR OM