Finske stjärnan hånas efter straffmissen

Här blir Mikael Granlund frimärke – igen

HOCKEY

Zorro-målet mot Ryssland i VM-semifinalen i våras blev förevigat av det finska postverket.

Nu – efter nattens straffmiss mot Sverige – hånas Mikael Granlund, 19, med ett nytt frimärke.

Bilden, där den finske supertalangen tappar pucken i dragningen, sprids nu som en löpeld på nätet.

– Pucken bara stack iväg, säger han och suckar.

Kopian Klicka på bilden för större version.

VM-semifinal i Slovakien mot Ryssland 13 maj: Mikael Granlund får pucken bakom buren – och gör en superfräckis när han, från en position bakom målet, lyfter in pucken över axeln på målvakten Konstantin Barulin.

Finland gick, som ni säkert minns hela vägen (seger mot Tre Kronor i VM-finalen, 6–1) och hela Finland hyllade hjältarna som lyckades ta nationens första VM-guld sedan 1995.

Nytt frimärke sprids på nätet

Störste gunstlingen var förstås Granlund, vars supermål till och med blev frimärke i Finland bara två veckor efter VM-guldet.

– Normalt sett tar det upp till ett halvår att färdigställa ett frimärke av den här typen, men vi ville ha det till salu så snabbt som möjligt på grund av det stora allmänintresset, sa Tommi Kantola på finska Posten.

Men redan i natt, bara timmar efter Sveriges semifinalseger mot Finland i JVM (3–2), finns ett nytt frimärke på Mikael Granlund.

På nätet sprids bilden, gjord som ett frimärke, där Granlund missar den avgörande straffen mot Småkronornas Johan Gustafsson.

”Pucken stack iväg...”

En miss som betyder att Sverige är i final – och att Finland spelar bronsmatch mot Kanada.

– Jag försökte göra mål. Jag hade något på gång, men pucken stack iväg och det var det. Nu blev det så och det är inget att göra något åt, säger Granlund till nhl.com.

Lagkaptenen hade svårt att smälta att Finland tappade en 2–0-ledning och blev blåsta på JVM-finalen.

– Det var en stor besvikelse för oss. Och jag kan inte säga något om matchen. Vi ville göra något speciellt, men nu gick det som det gick och det är allt.

Sveriges lagkapten Johan Larsson, 19, Brynäs, försökte trösta Granlund – som han kan bli lagkamrat med i Minnesota – efter matchen.

– Han är en grym straffskytt, men ibland missar även den bäste.