Satt mellan två ryssar – då passade han på...

Nordströms ”smyghån” på flygplanet: ”De blev lite griniga...”

Foto: BILDBYRÅN
Joakim Nordström.
HOCKEY

Sverige hamnade i samma plan som både Finland och Ryssland.

Då tog Joakim Nordström chansen att strö lite salt i de ryska såren.

– De blev lite griniga, ler han.

I går kväll, svensk tid, lämnade Småkronorna Calgary för Stockholm via Frankfurt. I planet till Tyskland hamnade de tillsammans med två av lagen de stött på under turneringen – semifinalmotståndaren Finland och finalmotståndaren Ryssland.

”Ganska ensam”

– Jag hamnade längst bak i planet ganska ensam, det var bara finnar, ryssar och jag, berättar Joakim Nordström, till vardags i AIK.

– Jag hade två ryssar bredvid mig. Så då var jag tvungen att ta upp datorn, jag har som bakgrundsbild när vi står där med bucklan. Då bara vinklade jag den mot dem… Jag såg att de kollade och blev lite griniga.

Snackade du nåt med dem?

– Nej, ingenting. Det enda de kunde säga var "coke", när flygvärdinnorna frågade vad de ville dricka.

Oscar Klefbom passade på att prata lite med finländarna. Då fick han bland annat veta mer om Mikael Granlunds straff – den tafatta missen som ledde till att Sverige vann.

Nöjd – i efterhand

– Den kom upp. Han tänkte göra en annan först, och lägga den högt med backhand, för att han hade kollat in Johan (Gustafsson, målvakt). Men han tyckte klubban kändes bra och då tänkte han att han skulle prova nåt annat, berättar Klefbom.

– Jag fattar inte att han gjorde en sån i ett sånt läge. Men nu i efterhand är man ju nöjd. Men han var väldigt sympatisk, det är en jäkligt bra kille. Så det är inga hard feelings, säger Klefbom.

ARTIKELN HANDLAR OM