Han tar över Juniorkronorna

Klart i dag: Grönborg ersätter Rönnberg i vår

Rikard Grönborg.
HOCKEY

Sveriges juniorkronor byter förbundskapten.

Inte nu – men nästa vår, när Roger Rönnberg slutar.

Ersättaren blev klar i dag: Rikard Grönborg, 44.

Roger Rönnberg, 41, tog guld med Småkronorna, team 20, förra säsongen och han får chansen att upprepa bedriften denna säsong när JVM avgörs Ryssland runt jul och nyår.

Men sen tar han, som Sportbladet avslöjat tidigare, över Frölunda i elitserien, där  han från och med nästa vår ersätter Kenta Johansson.

Rönnberg ersätts på posten som förbundskapten av Rikard Grönborg. Grönborg tillträder i maj 2013, enligt Svenska ishockeyförbundet.

"Känns naturligt"

För närvarande är Grönborg förbundskapten för de lite yngre kronorna, U 18-laget.

– Efter tre år med U18 känns det naturligt att man steppar in där. Det är ett fantastiskt ansvar och en fantastisk utmaning, säger Grönborg till hockeysverige.se.

Landslagschefen Tommy Boustedt:

– Rikard skrev på kontraktet förra veckan. Det är ett tvåårskontrakt, men är utformat som 1+1 år. Roger Rönnbergs kontrakt som förbundskapten går ut den 30 april nästa år. Han har varit hos oss i två omgångar och känner själv att han vill jobba med ishockeyn mer på daglig basis. För Roger tror jag också att det kan vara utvecklande att återvända till klubblagshockeyn.

■ ■ ■

Mer nytt om svensk hockey:

Niclas Högberg, förbundskapten för Damkronorna, har fått förlängt kontrakt med ytterligare en säsong. Hans tidigare kontrakt gällde till och med nuvarande säsong.

Sportbladet/TT