Här är skrällen i JVM-truppen

Pontus Åberg till Sportbladet: Jag är jättebesviken

HOCKEY

Här är skrällen i JVM-truppen.

Pontus Åberg, 19, petas av förbundskapten Roger Rönnberg.

– Klart jag är jättebesviken, säger djurgårdsforwarden.

Pontus Åberg

På måndag förmiddag presenterar Roger Rönnberg truppen till junior-VM, som avgörs i ryska Ufa med start på annandagen. Sedan tidigare står det klart att Rönnberg tvingas klara sig utan tre av kullens absolut största stjärnor. Backarna Jonas Brodin och Oscar Klefbom är skadade och Mika Zibanejad stoppas av Ottawa.

Nu kan Sportbladet avslöja att ytterligare ett tungt namn inte finns med. Pontus Åberg anses inte platsa bland 13 forwards.

Att den högerfattade djurgårdsforwarden inte finns med i truppen är en skräll.

Skadade sig förra året

Åberg fanns med i JVM-truppen redan för ett år sedan, men skadade sig i den sista träningsmatchen och tvingades därför lämna truppen.

Att petningen är känslig bevisas av att Rönnberg i dag personligen tog kontakt med Åberg för att berätta att han inte får plats i truppen.

– Ja, Roger ringde, men jag hann inte svara så han lämnade ett meddelande, han skulle precis kliva på ett plan från Nordamerika.

Vad fick du höra när du lyssnade av meddelandet?

– Att jag inte kommer med. Att jag har varit lite för mycket upp och ner i Djurgården och att det finns 13 forwards som är bättre. Han frågad även om jag vill vara beredd som reserv om det blir skador.

Förra året skadad och nu petad. Det har inte direkt studsat din väg.

– Klart det är tråkigt, och jag är lika besviken den här gången. Det smärtar lika mycket. Jag har ändå sett fram mot JVM hela säsongen, klart jag är jättebesviken.

Är du besviken på Rönnberg?

– Nej, jag tycker jag har en bra dialog med Roger och jag köper hans resonemang. Jag har väl inte varit tillräckligt bra under hösten.