Showade i kvarten – möter Kanada i semi

”Tjeckien blev frånåkta i nästan alla delar av banan”

Foto: SCANPIX
HOCKEY

Här är beskedet som sätter skräck i de resterande lagen i JVM-turneringen i Ryssland.

USA: 7.

Tjeckien: 0.

– Det blir en stor stor nordamerikansk batalj i semifinalen, sa Viasat-experten Håkan Södergren efter matchen.

När Sverige gick in i JVM-turneringen i Ryssland ”krossade” de Tjeckien med 4-1. Där och då kallades det för ett styrkebesked.

Nu kan det vara dags att revidera de uppgifterna. USA hade stor show när de slaktade just Tjeckien.

– De blev frånåkta i nästan alla delar av banan, sa Viasat-experten Håkan Södergren efter matchen.

USA smygstartade matchen och ledde ’bara’ med 1-0 efter första 20. Men det var i andra som USA verkligen tryckte upp tempot. Med fantastiskt målvaktsspel av John Gibson, som stod för ett par riktigt spektakulära räddningar, och blixtsnabba spelvändningar gick de från 1-0 till 6-0.

”Turneringens bästa målvakt”

Calgary-draftade John Gaudreau stod för tre kassar, som samtliga hade en måltjuvsstämpel på sig.

– Det är klart att det är kul att göra tre mål, men jag måste tacka mina lagkamrater. De serverar mig med fina passningar och alla mina mål är egentligen i öppet mål, då är det inte speciellt svårt, säger han till TV10.

Nu ställs USA mot Kanada i semifinalen – en match som Gaudreau ser fram emot och hoppas kunna ta revansch efter förlusten (1-2) i gruppspelet.

– Vi gav dem några enkla mål i förra matchen, det ska vi inte göra igen. Vi behöver ha ett bra målvaktsspel och fortsätta göra mål på våra spelvändningar. Då kan det bli en spännande match.

Sveriges semifinalmotstånd blir klart senare i eftermiddag när hemmanationen Ryssland möter Schweiz. Den matchen börjar klockan 14.00, följ den på Sportbladet.se.