Läsarna hyllar Sverige

Spelarna får fem plus i betyg

HOCKEY

Finalförlust mot USA.

Men de svenska juniorkronorna hyllas stort av Sportbladets läsare.

”Grattis USA, värdiga vinnare av finalen. Men jag är stolt svensk trots allt. Silver var mer än man krävde”, skriver Daniel Hellberg.

Sverige tog ledningen i början av den andra perioden, men svårslagna USA vände på steken på några minuter. Juniorkronorna tog sedan ut målvakten i slutet av matchen i jakten på en kvittering, men USA avgjorde med 3–1 i öppen kasse.

Guldet till USA och knäckta svenska spelare fick ta emot silvermedaljer.

– Just nu är jag så jävla förbannad. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Viktor Arvidsson till SVT.

Får fem plus av läsarna

Trots förlusten hyllas juniorkronorna stort av Sportbladets läsare. Nära 50 procent av de drygt fem tusen personerna som hade röstat vid klockan 17.00 hade gett Sverige fem plus.

”Grattis USA! Ni är värdiga vinnare i år. Strålande turnering av Sverige också. Vi visar att vi kan utmana stornationerna i hockey trots att vi inte har vårt bästa lag på pappret”, skriver Erik Berglund.

”En otroligt bra prestation av Sverige. Vi var inte favoriter och ingen trodde att de skulle kunna vara med att leka med de stora lagen. Men oj vad bra de har spelat”, skriver Nils Hansson.

”Sverige kommer få sin hämnd i "riktiga" Vm ! Lundqvist i mål får vi hoppas ! och alla våra världsstjärnor från NHL ! SÅ där ska vi slå dem rejält!”, skriver Anton Wigbring.

ARTIKELN HANDLAR OM