Dubbla glädjebesked för juniorkronorna

Kempe och Nylander klara

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Adrian Kempe.
HOCKEY

Sverige blir en av guldfavoriterna i årets JVM i hockey.

Den svenska delegationen som tillbringat veckan i USA har nämligen fått loss William Nylander från Toronto och Adrian Kempe från Los Angeles.

– Det ska bli jäkligt roligt, faktiskt, säger Kempe till Expressen.

Juniorkronorna håller på att bygga ihop ett riktigt starkt lag till turneringen som avgörs i Finland med start på annandagen. Sportbladet skrev i onsdags om hur en svensk delegation bestående av generalsekreterare Tommy Boustedt, Peter Forsberg och SHL:s vd och sportchef, Jörgen Lindgren och Johan Hemlin varit på plats i USA under veckan för att ordna NHL-svenskar till JVM-truppen. De tre aktuella svenskarna var William Nylander, Adrian Kempe (Los Angeles) och Oliver Kylington (Calgary).

Samtliga spelar just nu AHL-hockey och då ska de, enligt avtalet mellan NHL och Svenska Ishockeyförbundet, släppas till junior-VM.

”Jättekul”

Det hade dock spekulerats i att Toronto inte vill släppa William Nylander, som övertygat stort i AHL och ligger i toppen av poängligan.

– De ville bara titta närmare på några saker och återkomma. Jag ser inte det här som något problem, sa Peter Forsberg till Sportbladet om situationen i onsdags.

I dag står det klart att juniorkronorna kommer att förstärkas. Forsberg bekräftar för Expressen att man fått klartecken att kalla både Nylander och Kempe till mästerskapet.

– Det känns jättekul att få spela junior-VM igen. Det ska bli jäkligt roligt, faktiskt, säger Kempe till Expressen.

Både Kempe och Nylander spelade i fjolårets turnering i Kanada.

FOTNOT: Årets turnering spelas i Helsingfors mellan 26 december och 5 januari.