Nylanders kaxiga ord till Kanada

Foto: TT
William Nylander.
HOCKEY

Fyra bjudningar kostade Juniorkronorna segern.

Men trots misstagen skickar William Nylander en syrlig passning till Kanada inför nästa möte JVM-gruppspelet.

– När vi spelar som vi ska har de inte mycket att komma med, säger den svenske stjärnan.

Juniorkronorna hade försatt sig i en jobbig knipa redan efter två perioder.

Underläge 1–5 och flera av baklängesmålen kom efter grova svenska misstag.

– Vi gav bort väldigt mycket. Vi hade full kontroll, men plötsligt gjorde de mål på väldigt konstiga situationer, menar Rikard Grönborg.

– Men det här är en väldigt nyttig läxa i slutändan, tillägger förbundskaptenen.

”Klart man blir irriterad”

William Nylander är Sveriges, kanske hela turneringens, främste stjärna och han är också kritisk till laget agerande i egen zon.

– Vi spelade alldeles för slarvigt och gav Kanada deras chanser, säger Nylander som själv var inblandad i en situation som kostade ett baklängesmål.

När han krockade med Andreas Englund.

– Det är sånt som händer. Det är klart att man blir irriterad. Vi låg där och bara tittade när han (Mitchell Stephens) blev fri mot mål. Men skönt att det händer nu och inte senare.

Nylander är däremot inte orolig över de svenska bjudningarna.

– När vi spelade som vi ska så dominerade vi matchen och då har Kanada inte en chans. Skärper vi till oss med misstagen så kan det här bli riktigt bra.

”Hade blivit ett bättre resultat”

Vad har ni lärt er efter det här genrepet?

– Att inte slarva så mycket. Om vi inte gjort det, om vi inte dippat i matchen, så hade det, ja…

…blivit 6–0?

– Haha, nej men ett mycket bättre resultat i alla fall.

Är ni ett bättre lag än Kanada?

– Det känns ju svårt att säga så efter att vi förlorat mot dem, men när vi spelar som vi ska har inte Kanada mycket att komma med.

FAKTA

De svenska bjudningarna

0–1: Sebastian Aho skulle starta ett uppspel och höll i pucken som siste spelare i egen zon. Men han var inte uppmärksam på att Jake Virtanen attackerade honom, utan den kanadensiske storstjärnan snodde pucken och sköt enkelt in ledningsmålet.

1–2: Sverige hade, till synes, pucken helt under kontroll och målvakten Linus Söderström släppte ut den till Marcus Pettersson. Men backen var, likt Aho, inte heller uppmärksam på en aggressiv kanadensare och tappade pucken. Det slutade med att Dylan Strome gjorde mål.

1–3: Ännu en gång hade Sverige pucken under kontroll. William Nylander vände hemåt i egen zon men körde rakt in i Andreas Englund. Mitt i krocken tog Mitchell Stephens pucken, blev fri och gjorde mål.

6–7: Erik Källgren ersatte Linus Söderström tidigare under matchen, men i slutet svarade inbytte Källgren för ett tveksamt ingripande. Han stoppade pucken bakom egen målbur, men blev handlingsförlamad, stod kvar och Kanada kunde sedan erövra pucken och avgöra matchen.