Succémålvakten kan missa kvartsfinalen

Tungt besked för juniorkronorna

HOCKEY

HELSINGFORS/STOCKHOLM. Linus Söderström tvingades kliva av mot Kanada i går.

Nu kan han missa kvartsfinalen mot Slovakien.

– Han hade en liten överansträngning i går så han valde att lämna matchen, säger landslagsläkare PA Bergsten.

Foto: Anna Tärnhuvud
Med mindre än fyra minuter kvar av matchen lämnade Söderström plötsligt isen.

Juniorkronorna störs av sjukdomar och skador inför kvartsfinalen mot Slovakien på lördag. Jakob Larsson och Joel Eriksson Ek har hållits isolerade på grund av magproblem, men är tillbaka på is i dag.

– De var lite krassliga i går, men mår bra i dag. Jag går inte in på vad det var för fel på dem, säger landslagsläkare PA Bergsten.

Inget som spridit sig i laget?

– Nej, alla är här och tränar.

Målvakten Linus Söderström dock ett frågetecken mot Slovakien. Söderström, som blev stor hjälte mot USA, tvingades kliva av i slutminuterna mot Kanada i går.

Nylander inte på is

SVT:s Chris Härenstam skriver på Twitter att förbundskapten Rikard Grönborg inte vet om han kan räkna med målvakten i kvartsfinalen.

– Han hade en liten överansträngning i går så han valde att lämna matchen. Men egentligen inget allvarligt som jag kan se det. Det är den bedömning vi gör nu, säger läkare Bergsten.

Han är inte på is nu.

– Nej, det är frivillig träning och han har valt att inte vara på is.

Låter som du har goda förhoppningar om att han ska vara i speldugligt skick?

– Jag har sagt många gånger att jag har förhoppningar om olika spelare, men förhoppningen finns. Ja. Jag tror han kommer att testa på is i dag och jag tror inte att det är någon fara med honom, men det är inte jag som tar ut laget.

William Nylander, som har varit borta sedan tacklingen han fick i premiären mot Schweiz, finns inte med på dagens isträning.

– Varje dag kommer han närmare att gå på is. Men det ligger inte så just nu att vi tycker han ska gå på is, säger PA Bergsten.

Sverige möter Slovakien på lördag 15.00 – matchen sänds på SVT2.

ARTIKELN HANDLAR OM