Tjeckiska hotet – Nylanders polare

Kan få jätteförstärkning till JVM

Foto: AP/TT
HOCKEY

Tjeckien kan vara på väg att få en rejäl förstärkning till JVM.

Boston Bruins funderar nämligen på att släppa David Pastrnak för att få i gång talangen efter skadefrånvaro.

– Beslut tas inom kort, säger klubbens GM Don Sweeney.

I förra årets JVM var David Pastrnak en superstjärna för sitt Tjeckien och gjorde sju poäng på fem matcher. Men de tjeckiska hockeyfansen har fått förlika sig med tanken att klara sig utan sin frejdige forward.

Pastrnak har nämligen fått en allt större roll i sitt Boston Bruins och därför har det varit föga sannolikt att NHL-klubben skulle gå med på att släppa honom till JVM-turneringen.

Då kom skadan.

Den var i mitten av november som Pastrnak – då i kedja tillsammans med landsmannen David Krejci och busen Brad Marchand – fick en spricka i foten och skadan var så pass allvarlig att den hållit honom borta från spel fram till nu.

”Ser över alternativen”

Efter en månads frånvaro är 19-åringen nu aktuell för spel – och då öppnar Bostons general manager Don Sweeney för att låta honom varva i gång i JVM.

– Vi ser över alla tänkbara alternativ och JVM är ett av dem. Vi kommer att ta ett beslut inom kort, säger han enligt Boston Globe.

Bekant med Nylander

Skulle Pastrnak släppas till JVM vore det förstås en jätteförstärkning för Tjeckien – och potentiellt också en mardröm för Juniorkronorna. Tjeckien spelar i grupp B och skulle därmed kunna ställas mot Sverige i en kvartsfinal. I så fall blir det ett återseende mellan honom och jämnårige William Nylander, som känner varandra väl från tiden de spenderade ihop i Södertälje säsongen 2013/14.