USA: Kommer inte att sakna Nylander

”Svår spelare att ersätta”

Foto: USA:s förbundskapten Ron Wilson.
HOCKEY

HELSINGFORS. William ­Nylander finns inte med mot USA.

Och det är högst oklart om Junior­kronornas största ­stjärna spelar mer i turneringen.

– Vi kommer definitivt inte att sakna honom, men Sverige kommer att göra det, säger USA:s förbundskapten Ron Wilson.

Det mesta under in­ledningen av junior-VM har handlat om William Nylander. Sveriges ­starkast lysande stjärna tvingades lämna isen ­redan efter femton ­minuter i premiären mot Schweiz.

Landslagsledningen vill fortfarande inte ­kommentera om det handlar om en hjärn­skakning eller inte.

– Han mår avsevärt mycket bättre i dag ­(söndag). Men hur många dagar, och om de dagarna blir till veckor, går inte att uttala sig om heller, säger landslagsläkare Sofia Sunnerud.

”Kriga för William”

I det svenska laget var besvikelsen stor när först Sebastian Aho tvingades lämna truppen med ­skada redan före premiären och sedan skadan på Nylander. Men nu är det viktigt att gå vidare. Något som den assisterande lag­kapten Axel Holmström poängterar.

– Vi har pratat en del med varandra om det som hänt, men det är inte så mycket vi kan göra något åt. Givetvis är det jättetrist, William är en ­ruggigt bra spelare som alla vet. Samtidigt kan vi inte lägga allt för stor vikt på det och gräva ner oss över såna saker. Vi får komma ihop ännu ­starkare och kriga för William och även för ”Sebbe” (Aho).

”Får göra det bästa”

Att spelare faller bort så här, är det något ni kan vända till att göra er starkare som grupp?

– Ja, men precis. ­Någonstans där måste vi börja. Vi kan inte lägga oss ner och dö och vara sura över att William har utgått, det är inte så det fungerar. Vi får göra det bästa av situationen och förhoppningsvis kan vi sluta oss samman och först och främst komma ut och göra en jäkligt bra match mot USA och ­sedan fortsätta från det.

”Är stor skillnad”

Från USA:s håll har man definitivt ingenting emot att man slipper ­möta Sveriges störste stjärna.

– Visst är det stor ­skillnad om han spelar ­eller inte. Vi kommer ­definitivt inte att sakna honom, men Sverige kommer att göra det. Det är en väldigt svår spelare att ersätta. Men han var inte med när vi möttes i augusti och jag vet hur många duktiga hockeyspelare Sverige har, säger förbundskapten Ron ­Wilson.