Ställde in pressträff – i allra sista stund

Rehabiliteringen av Nylander fortsätter – under mystik

HOCKEY

HELSINGFORS/STOCKHOLM. Landslagsledningen hade kallat till presskonferens med William Nylander.

Men stoppades den i sista stund.

– Vi vill skydda honom, säger landslagsläkaren PA Bergsten.

Foto: Bildbyrån
Nylander skadades i premiären mot Schweiz.

William Nylander, 19, har inte varit på is sedan premiären mot Schweiz i lördags. Redan i den första perioden tacklades han av Chris Egli och tvingades avbryta matchen.

Sedan dess har Nylander mer eller mindre vilat helt från fysisk aktivitet och mest tagit det lugnt på hotellet. De senaste dagarna har han kört några pass på motionscykel. Allt tyder på att Nylander under veckan har följt den hjärntrappa med sex steg som används vid misstänkta hjärnskakningar.

”Blir jobbigt för honom”

När Juniorkronorna genomförde ett kort träningspass inför kvällens avslutande gruppspelsmatch mot Kanada i morse fanns Nylander inte med på isen.

På en presskonferens klockan 14.00 skulle Nylander dock bryta tystnaden, men i sista sekund stoppades presskonferensen av landslagsledningen.

Några klarare besked kring Nylander kom inte.

– Tyvärr tog vi ett sent beslut att han inte skulle komma. Det handlar om uppmärksamheten. Anders Feltenmark kallade till presskonferens för att klara ut saker, vi vill skydda honom lite. Det är mycket intryck.

– Jag kan inte gå in så mycket på vad som hänt, det är snarare så att det är en pressad situation för honom att prata med all media. Det blir jobbigt för honom. Vi har tagit det beslutet tillsammans relativt nyligen.

”Så otroligt jävla dåliga”

Bergsten vill inte prata om vilka symptom Nylander har och säger också att Nylander vill spela, men att läkarna stoppar honom.

– Han mår bra. Vi hoppas att han kan spela mer i turneringen, men vi tar det dag för dag och ser hur rehabiliteringen fortgår.

Den inställda presskonferensen får hård kritik av experterna.

– Svenska ishockeyförbundet är så otroligt jävla dåliga när det gäller presskonferenser. De sätter nya rekord, gång på gång, på gång. Det är ingen ordning. Riktigt dåligt, säger TV12:s expert Niklas Wikegård.

Även Sanny Lindström är kritisk.

– Jag tycker att det är väldigt märkligt. Jag har full förståelse för att William kan känna press, men då måste man bearbeta och jobba med det. Har man presskonferens så måste man säga något, och vad säger man egentligen? Det är så amatörmässigt.