Abrahamsson: Ett pinsamt fiasko

Hur är det egentligen möjligt?

HOCKEY

HELSINGFORS. En inställd presskonferens är också en presskonferens.

Var det så svenska lagledningen tänkte om William Nylanders första uppträdande efter skadan?

Nu blev allt bara ett pinsamt fiasko som hade varit enkelt att undvika.

Hans Abrahamsson.

Vi vet väldigt lite om vad som låg bakom den svenska lagledningens beslut att i sista sekunden helt enkelt meddela att William Nylander inte kommer. Till den presskonferens som samlat ett 30-tal journalister. Det antyddes att även Toronto Maple Leafs haft en del att säga till om, men att beslutet i huvudsak är fattat av den svenska lagledningen.

Men skickar man ut ett pressmeddelande dagen innan om presskonferens och sedan ställer in exakt när den är tänkt att börja finns det saker som borde ha skötts bättre.

Mycket bättre.

Hur är det egentligen möjligt?

Stora delar av den nordamerikanska pressen var på plats. De stod mest och gapade och förstod lika lite som vi övriga.

Doktor Bergsten pratade om att man ville spara 19-årige Nylander från en massa intryck: ”Pressen han skulle utsättas för skulle bli för stor”. Det kan säkert vara både riktigt och klokt.

Ett riktigt självmål

I den hjärntrappa som finns vid hjärnskakningar finns det ingenstans något som rekommenderar att den som (eventuellt) är drabbad ska ställa upp på en välbesökt presskonferens. Med blixtar, starka ljus och en massa frågor.

Men borde man inte ha tänkt på det lite tidigare?

Jo, givetvis och här har de berörda svarat för ett riktigt självmål.

Alla vi som var i konferensrummet på spelarhotellet hade nog förväntat oss ett klart besked: ”Han är spelklar” eller ”Han kan inte spela mer i turneringen”. Är inte det själva meningen med att kalla till en presskonferens?

Vad är meningen med en presskonferens om man inte har någonting att säga?

Vet lika lite nu som tidigare

Vi vet exakt lika lite nu om William Nylanders status som vi gjort sedan den otäcka smällen mot Schweiz. Hemlighetsmakeriet runt hans skada har varit totalt sedan han klev av isen i den första perioden mot Schweiz. Att skador och tillstånd mörkas är inget nytt, men att över huvud taget vägra svara på alla sorters frågor blir snudd på parodi.

Då är det bättre att konsekvent säga att vi inte svara på några frågor över huvud taget om William Nylander.

Nu är det här – helt i onödan – på väg att utveckla sig till ett energiläckage som alla gärna varit utan.