Så kan Nylander bli spelklar till semin

Uppgifter: Tränar på egen hand redan i dag

1 av 3
HOCKEY

HELSINGFORS. William Nylander, 19 , har fortfarande inte gått på is med laget.

Men det finns både hopp och en plan att få tillbaka forwarden till en eventuell semifinal:

– Att han snart ska var på is ingår i planen, säger landslagsläkare PA Bergsten.

Det är nu precis en vecka sedan William Nylander knockades i JVM-premiären. Enligt PA Bergsten kommer han allt närmare en comeback.

– Jag är alltid hoppfull, även i det här fallet. Jag hoppas William snart ska gå på is. Han är ju hockeyspelare så det ingår i den planen.

Nylander har tränat lätt på egen hand, bland annat cyklat i gymet på spelarhotellet. Det finns uppgifter om att William Nylander i dag, på egen hand, ska testa att åka skridskor. Uppgifter som läkare PA Bergsten inte vill kommentera:

– Nej, det vill jag inte uttala mig om.

Kan träna imorgon

Om Nylander inte har fått något bakslag kan det bli aktuellt att träna med laget i morgon, givetvis under förutsättning att Juniorkronorna vinner sin kvartsfinal mot Slovakien.

En eventuell semifinal spelas på måndag och i så fall kan Nylander få med sig både en träning i morgon och en matchvärmning på måndag. Om det inte blir något bakslag.

Nu finns också Torontos högsta ledning på plats i Helsingfors, med presidenten Brendan Shanahan och general manager Lou Lamoriello. En resa som varit inplanderd sedan länge. Det finns också uppgifter om att de ska ha ett möte med William Nylander, delvis för att på plats få en uppfattning om hans status.

Gjorde inte Toronto nöjda

Vad som kan förändra landslagsledningens plan är om Toronto inte vill att Nylander ska spela något mer i turneringen.

Enligt Sportbladets uppgifter har relationen mellan Toronto Maple Leafs och landslagsledningen inte varit helt smärtfri.

Toronto var inte helt med på att släppa Nylander till JVM. Men avtalet mellan NHL och Svenska Ishockeyförbundet gjorde att de mer eller mindre inte hade något val.

Enligt Sportbladets uppgifter skapades sedan irritation när landslagsledningen hade med Nylander redan när truppen presenterades den 7 december. Då hade inte Toronto officiellt lämnat klartecken att de skulle släppa Nylander. Något som gjorde att Toronto svarade med att behålla Nylander några dagar längre. Finland valde en annan väg och presenterade Nylanders lagkompis Kasperi Kapanen först efter att Toronto lämnat definitivt klartecken.

Toronto var också delaktigt i att William Nylander stoppades från den planerade presskonferensen på nyårsafton. Något som också landslagsledningen bekräftade då.

Förbundskapten Rikard Grönborg säger så här om relationen med Maple Leafs:

– Jag har inte haft någon kontakt alls med Toronto, det är andra som sköter det.