”Utvisningarna är osannolika”

Kanada om fansens tryck mot domarna

HOCKEY

Det är inte bara de finska spelarna som står emellan Sverige och en JVM-final.

Inte om man lyssnar på Ryssland och Kanada – som irriterar sig på ’hemmadomarna’.

– Några av utvisningarna var osannolika, säger kanadensaren Mitch Marner till TSN.

Sverige har fem raka segrar i årets JVM och vann med övertygande 6–0 i kvartsfinalen.

När det i morgon är dags för semifinal ställs Juniorkronorna för första gången mot årets värdnation Finland.

”Frustrerande”

Lyssnar man på de finska smålejonens tidigare motståndare blir det inte helt lätt att möta laget i en kokande Hartwall Arena som tar över 13 000 åskådare.

– Det är frustrerande. Jag har aldrig mått sämre. Ibland hjälper hemmapubliken sitt lag när domarna har ett svåra beslut att ta, säger kanadensiske forwarden Dylan Strome i en intervju med tv-kanalen TSN efter 5–6-förlusten i går.

Laget drog på sig 18 utvisningsminuter jämfört med Finlands 12.

”Kostade oss segern”

– Några av utvisningarna var osannolika. Vi spelade vår bästa match i turneringen i dag, men de fick för många numerära överlägen. Det kostade oss segern, säger forwarden Mitch Marner.

När Ryssland vann sin gruppspelsmatch mot Slovakien, vilket innebar att man stod som gruppsegrare före Finland menade den ryske förbundskaptenen att domarna, däribland svenska Mikael Nord, gjorde allt för att hans lag skulle förlora och snuvas på en lättare kvartsfinalresa.

– Alla såg ju det, och förstod. Vi varnade våra spelare innan matchen att domarna skulle göra allt för att Finland skulle vinna gruppen, sa Valeri Bragin till Ria Novistil.