Experternas kritik mot Rikard Grönborg

HOCKEY

Sverige avslutade JVM med att bli överkörda med 8-3 av USA i bronsmatchen.

Då riktade experterna kritik mot avgående förbundskaptenen Rikard Grönborg.

– Det är upp till coachen att få igång Sverige i ett slutspel, det var samma förra året, säger Mikael Renberg i SVT.

Foto: Anna Tärnhuvud
Rikard Grönborg slutar nu som tränare för Juniorlaget och tar över Tre Kronor

Juniorkronorna gick rent genom gruppspelet och gjorde en bra kvartsfinal mot Slovakien, men när medaljerna skulle fördelas gjorde Sverige sina två sämsta matcher i turneringen. USA förnedrade svenskarna med 8-3 i matchen om bronset.

När ansvaret för det skulle fördelas pekade experterna i SVT på förbundskapten Rikard Grönborg.

– Ska man välja ut en lagdel som underpresterat tycker jag man ska räkna ledarstaben dit. Då menar jag framför allt i slutspelet, säger Jonas Andersson och fortsätter:

– Jag kan inte släppa att det inte var tillräckligt desperat. USA matchade Warenski och Matthews i 30 minuter i semifinalen och då har man gjort allt som coach, jag tycker Grönborg kunde matchat mycket hårdare.

”Rejäl rejäl svart fläck på cv:t”

Han fick medhåll av Mikael Renberg:

– Det är upp till coachen att få igång Sverige i ett slutspel, det var samma förra året och där har coachen ett ansvar. Att bli fyra är okej, men det ser väldigt illa ut som det blir idag. Tråkigt att se.

Även Sportbladets krönikör Hans Abrahamsson är kritisk till Grönborgs ledarskap:

"Att han som huvudansvarig inte fått Juniorkronorna att prestera som mest i de avslutande matcherna är odiskutabelt. Grönborgs cv har fått en rejäl svart fläck, inget snack om saken. Han var inte ens nära att få igång sitt lag till den här matchen. Och det såg inte direkt ut som hans lag spelade för sin coach i hans sista match.”, skriver han i sin krönika.