”Aldrig varit med om något liknande”

Kräver granskning av domarna efter finalförlusten

HOCKEY

Finland vann JVM-finalen mot Ryssland.

Men ryssarna rasar nu mot domarna och kräver en förändring till kommande mästerskap.

– Vissa omständigheter talar för sig själv. Att vi fick 40 utvisningsminuter och finländarna fyra minuter säger det mesta, säger ryska ishockeyförbundets vice ordförande Roman Rotenberg.

Foto: TT
Roman Rotenberg.

I semifinalen kände sig de svenska juniorkronorna blåsta på en finalplats av domarna.

– Det blir en jävla massa skitutvisningar som jag inte tycker det ska vara. Vi har kämpat så jävla hårt i den här turneringen och varit det bästa laget, då är det jäkligt tråkigt att det ska sluta så här, sa Anton Karlsson.

Nu är det Rysslands tur att rasa.

Vill granska domarna

Ryska ishockeyförbundets vice ordförande Roman Rotenberg kräver att internationella hockeyförbundet (IIHF) nu granskar domarna Brett Iverson (Kanada) och Christopher Pitoscia (USA) insats.

– Jag vill inte skylla förlusten på domarna, det starkaste laget vinner alltid. Men det finns vissa omständigheter som talar för sig själv. Att vi fick 40 utvisningsminuter och finländarna fyra minuter säger det mesta, säger Roman Rotenberg till Championat, enligt Ilta-Sanomat.

Finland vann finalen efter förlängning och Ryssland fick bland annat ett matchstraff på lagkaptenen Vladislav Kamenev (10+20 minuter).

– Jag vet faktiskt inte om jag sett sådana skev fördelning av utvisningsminuter någonsin. Jag tror att jag aldrig varit med om något liknande i en final, fortsätter en förvånad Rotenberg.

”Inte vår uppgift”

Ryssarna tänker inte kräva något omspel, men vill nu se en förändring till kommande mästerskap för att inte gynna hemmanationerna.

– IIHF måste titta på utvisningsstatistiken och bilda sig en uppfattning om varför det händer. Vi kan inte göra det själva och kommer inte heller göra det eftersom det inte är vår uppgift att granska domarna, säger Roman Rotenberg.

ARTIKELN HANDLAR OM