”Känns som man sviker hela nationen”

HOCKEY

Linus Söderström grät efter förlusten mot Finland.

Han är tillbaka hos Vita Hästen – men tänker fortfarande på nederlaget i JVM-semifinalen.

– När man spelar som vi gjorde och förlorar som vi gjorde känns det ändå som att man sviker hela nationen, säger Söderström till Corren.

De svenska juniorkronorna drömde om ett JVM-guld i Finland. Men det tog slut i semifinalen mot hemnationen.

”Det värsta jag varit med om”

Efteråt var målvakten Linus Söderström – en av de bästa spelarna för Sverige under turneringen – otröstlig.

– Det är det värsta jag har varit med om i mitt liv än så länge, sa en gråtandes Söderström till TV12.

Målvakten blev populär bland svenska folket och blev även hyllad för sin insats i turneringen. Söderström utsågs till turneringens bästa målvakt.

”Det stödet uppskattas”

19-åringen, som är utlånad från Djurgården till Vita Hästen, är tillbaka i Norrköping. Nu väntar spel i hockeyallsvenskan, men han har inte glömt nederlaget från JVM ännu.

– Det känns jättebra att vi spelade semifinal och hade hela nationen i ryggen. Det stödet uppskattas. Men när man spelar som vi gjorde och förlorar som vi gjorde känns det ändå som att man sviker hela nationen, säger Linus Söderström till Corren.

– Det mesta av besvikelsen kommer nog sitta kvar i flera veckor till tror jag. Men man får försöka lägga det åt sidan och fokusera på det här nu.

Söderström är tacksam för att han har fått chansen hos Vita Hästen, men hade gärna sett att Djurgården hade gett honom en möjlighet att bevisa vad han kan.

Osäker framtid

Hans framtid är osäker, kontraktet med Djurgården går ut efter säsongen.

I ett mejl till Sportbladet har Dif:s strategiske sportchef Joakim Eriksson hävdat att de har bra kontakt med Söderström. Men målvakten själv är en av en annan åsikt.

– Jag pratade med målvaktstränaren häromdagen och det var första gången sedan september som de velat prata om min utveckling. Så egentligen är det de säger falskt. Det är tråkigt, säger 19-åringen.

Vita Hästen spelar mot Leksand på hemmaplan i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM