Hörnqvist och Wallin räddade Sverige

Nära ett nytt fiasko

Foto: Scanpix
Rickard Wallin räddade Tre Kronor med sitt segermål.
HOCKEY

Vitryssland höll på att bli en ny mardröm för Sverige.Men Patric Hörnqvist räddade Sverige med två kvitteringar och Richard Wallin satte 6–5 och det räckte till seger.

– Det var nervöst från hela laget, säger en annan målskytt, Nicklas Bäckström till TV 6.

Sverige hade problem i matchen. Svenskt powerplay gav Tre Kronor chansen att komma tillbaka flera gånger. Inte minst Patric Hörnqvist som med två fina skott kvitterade två gånger om.

– De har vassa kontringar. Vi visste att de var ganska så vassa. Det är den ryska skolan, sa Magnus Johansson till TV 6 i pausen mellan andra och tredje perioden.

Han hade svar på vad Sverige behöver göra i den tredje perioden för att komma ur den vitryska greppet.

– Vi behöver spelar ner pucken bakom deras backar så att de inte får vända på oss.

Det började dock illa för Sverige när Vitryssland återtog ledningen för tredje gången i matchen genom att göra 5–4. Då klev Patric Hörnqvist fram vilket han gjorde vid ställningen 2–3 också. Richard Wallin kunde med åtta minuter kvar styra in 6–5 till Sverige.

– Det var skönt att vi vann till slut. Det var nervöst från hela laget. Vi slarvade i egen zon så att de fick mycket chanser som de gjorde mål på. Nu är vi inne i turneringen och vi vet vad som krävs inför nästa match, säger Nicklas Bäckström till TV 6.

Washington-forwarden gjorde ett mål och utsågs till matchens lirare av tittarna och efter matchen var han mest nöjd med segern.

– Just nu känns det jätteskönt att vi lyckades vinna.