Koivu sänkte Tyskland

Två mål av Minnesota-stjärnan

HOCKEY

Finland har redan Teemu Selänne i ishockey-VM men drömmer också om Saku Koivu.

Under tiden går det lika bra bra med lillebrorsan Mikko Koivu, 25.

Minnesota-centern gjorde två mål när Finland besegrade Tyskland i sin öppningsmatch i VM med 5–1.

Koivus andra mål avgjorde matchen då han svarade för 3–1 i numerärt underläge efter bara 24 sekunder av den sista perioden.

Då hade Tyskland fått häng när man reducerade till 1–2 i numerärt överläge och såg chansen till ett kvitteringsmål när Frölundabacken Antti-Jussi Niemi åkte ut i slutet av den andra perioden.

Men i stället blev det Finland och Koivu som gjorde mål i numerärt underläge. Efter det orkade inte tyskarna komma tillbaka.

Teemu Selänne blev också målskytt när han stod för 5–1. Hans deltagande blir ett lyft för Finland. Skulle även Saku Koivu, som är på väg ur NHL-slutspelet med Montreal, komma till VM är det finländsk jackpot.

Tyskland kom till spel med forwarden Florian Busch som fått klartecken från Wada, den internationella antidopningsbyrån, att delta i VM. Busch vägrade den 6 mars att lämna dopningsprov, men ångrade sig snabbt och några timmar senare lämnade han ett negativt prov. Han dömdes till 5000 euro i böter för sin vägran, ett straff som Wada uppenbarligen tyckte var nog.