Nu slår Bengt-Åke tillbaka

HOCKEY

QUEBEC. Niklas Wikegård sågar Tre Kronors coach Bengt-Åke Gustafsson efter inledningen av VM.

I allt.

– Men jag har aldrig engagerat mig i vad Niklas Wikegård tycker och tänker. Han lever i sin egen värld, säger Bengt-Åke.

Wikegård gör sitt påhopp i en krönika på spelbolagssidan Expekt.com.

”Visa mig spelboken, alltså, spelboken som Tre Kronor använder i VM. Visa mig strategin, detaljerna, med vad du exakt menar med ett rakt spel, vilka som ska göra vad i byte efter byte, hur scoutingen av motståndarna ser ut, hur...”

Sluggar vilt

Wikegård sluggar vilt i gammal stil, för de som lyssnar.

Bengt-Åke gör det inte längre.

– Nej, det är alltid lätt att komma med lösningar i efterhand. Det hör ju liksom tilll. Men Wikegård har inte så mycket att komma med, så jag lämnar honom i fred. Det finns ingenting att kommentera.

Men tar du inte åt dig av kritiken?

– Det är klart att man blir kritiserad om man gör någonting dåligt. Det hör till sporten och är inget konstigt. Men det måste vara konstruktiv kritik och ha med verkligheten att göra.

”Får stå för honom”

Wikegård påstår att du inte har något att visa upp, att du inte varit tydlig nog i ditt ledarskap och att det är pinsamt att spelarna ska behöva ha ett krismöte för att reda ut allt?

– Det får stå för honom. Vi har jobbat med det här laget länge nu och det känns som vi var på rätt väg i matchen mot Danmark. Innan dess har vi blandat alldeles för mycket och inte spelat som ett lag. Vi har haft lite för mycket individer som valt att gå sina egna vägar.

Det finns det inget utrymme för mot ryssarna sent i kväll svensk tid.