Tvingas till farmarligan

Strålman: Är jag frisk måste jag nog spela

HOCKEY

QUEBEC. I kväll tar säsongen slut för Tre Kronor.

Men inte för Anton Strålman, som gjorde två mål i natt.

– Toronto vill att jag ska spela i AHL-slutspelet. Klart de kan beordra mig. Är jag frisk så måste jag nog spela, säger Strålman.

säsongen fortsätter Anton Strålman gjorde två mål mot Kanada i?går – men sågar sin egen insats. Nu vill Toronto att han ska spela i AHL-slutspelet. FOTO: PETER WIXTRÖM

Anton Strålman var helt klart en av de absolut bästa svenskarna i Tre Kronor i natt.

Han gjorde två mål för Tre Kronor och såg till att Kanada inte kunde dra iväg i målprotokollet.

Lägg därtill att han inte var inne på något kanadensiskt mål så förstår man att han gjorde en helgjuten VM-semifinal. Men Strålman själv sågar sin insats.

– Jag var inte alls bra. Tog fel beslut i vissa lägen, säger Strålman.

I kväll spelar Tre Kronors sista matchen för säsongen.

Sedan blir det vila för hela landslaget.

Spelar semi

Men inte för Anton Strålman, som fått samtal från Toronto och farmarlaget Marlies.Det kan bli ishockey i ytterligare tre veckor för Strålman.

– De spelar semifinal i AHL just nu mot Chicago. De har ringt och sagt att de vill att jag fortsätter säsongen med dem, säger Anton Strålman.

Först ska Strålman tillbaka till Toronto och undersöka axeln. Anser läkaren att axeln är ok blir det troligtvis AHL-slutspel.

– Visst kan de beordra mig. Så funkar det. Men först får läkaren säga sitt. Sedan är det inte bara att hoppa in i lag som man varit frånvarande från länge. Vi får se hur det blir.

Toronto Marlies spelade första semifinalen i AHL-slutspelet i morse.

Det är bäst av sju matcher som gäller och semifinal två spelas i morgon i Chicago och till den matchen är inte Strålman spelklar.

Ser positivt på saken

Han väljer att se positivt på saken och när andra kan ta fram golfklubborna och tar semester får han chansen att vinna ett mästerskap 2007–08.

– Blir det så så flyger jag över familjen. De har åkt hem till Sverige, men ska jag fortsätta med Marlies får de komma över, säger Strålman.