Bengt-Åke tveksam till Omark i OS

...men förbundskaptenen hyllar Weinhandl

HOCKEY

Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson är tveksam till att ta ut Linus Omark i OS-truppen.

– Linus är en ung och begåvad spelare, men har ännu inte den stabilitet som många erfarna spelare har, säger han i en intervju med ryska Sport-Express.

Foto: BILDBYRÅN
Linus Omark.

Det är bara ett par veckor kvar innan trupperna till årets OS-turnering ska presenteras.

Tre Kronor kommer naturligtvis att domineras av NHL-baserade spelare, men Bengt-Åke Gustafsson har öppnat för att flera Europabaserade spelare har en god möjlighet att slå sig in i truppen.

Till ryska Sport-Express säger förbundskaptenen att Mattias Weinhandl är en av spelarna som imponerar mest.

Stora chanser för Weinhandl

– Han spelade strålande i Karjala Cup och mina spioner i Ryssland berättar ständigt om hans bedrifter. Mattias är kanske sitt lags största stjärna, trots att hans klubb är bland de bästa i hela ligan. Så Weinhandls chanser att komma med till OS är ganska stora, säger Gustafsson.

Som dock inte är lika positivt inställd till en annan svensk KHL-stjärna.

– Linus Omark? Det är en mer komplicerad fråga. Förra säsongen, när Omark var lysande i elitserien, sågs han som en trolig kandidat för en resa till Vancouver. Nu har väl de entusiastiska rösterna tonats ned, säger Gustafsson.

– Man måste förstå skillnaden mellan Weinhandl och Omark. Mattias är en ledare, en krigare. Linus är ung och begåvad, men han har ännu inte den stabilitet som många erfarna spelare har. Jag får fundera länge och väl över om jag ska ta med honom till OS eller inte.