Modin men inte Samuelsson – motiveringen till den rockaden vore intressant att höra

HOCKEY

Fredrik Modin är med.

Men inte Micke Samuelsson.

Det känns helt spontant som den stora skrällen i Bengt-Åkes trupp.

Modin är en av det senaste decenniets mest framstående svenska defensiva forwards, men har varit skadad större delen av såväl den här som förra säsongen och ingen vet väl egentligen var han står.

Samuelsson, däremot, har varit stabil som en klippa under flera år och framstod i alla fall i min ögon som mer eller mindre given.

Motiveringen till den rockaden vore intressant att höra.

Patric Hörnqvist är måhända också ett namn som förvånar somliga, men han har varit utmärkt i Nashville under säsongen och förtjänar den här framgången.

Det finns en hel del unga namn jag ju gärna hade sett, framförallt på backsidan, som Jonathan Ericsson, Alexander Edler, Victor Hedman och framförallt Niclas Hjalmarsson i Chicago.

Men det är lite Lagerbäck över ”Gus”, han satsar hellre på etablerade och säkra kort och tja, de unga herrarna kan ju trösta sig med att det kommer fler turneringar.

Fredrik Sjöström?

Jo, honom hade det varit kul att se – om inte anat så för att han hade lovat gå naken genom Central Park om han blivit uttagen...

Magnus Johansson har jag inte sett spela, så det är svårt att avgöra huruvida det var riktigt att låta honom ta Anton Strålmans plats som ”högerskytt”.

Men det tål att påpekas att Strålman varit rätt het på slutet.

Under gårdagen gick det rykten om att Tobias Enström inte skulle vara aktuell, men det de visade sig dessbättre vara felaktiga.

Tur det.

Den petningen var jag beredd att föra visst liv kring...

Johnny Oduya är en liten överraskning. Han har haft en motig säsong.

”Bengan” gör förstås rätt som tar ut skadade herrar som Alfredsson, Foppa, Zetterberg och Kronwall. De kommer, som han påpekar, att vara väldigt fräscha när det är dags – och kan de inte vara med får de ju ersättas, förslagsvis av Micke Samuelsson.

Jag tycker dock att han, av samma anledning, kunnat chansa med Franzén också. Han skulle vara en enorm tillgång.

Mer i ämnet senare under kvällen, nu ska jag dricka några stora koppar kaffe och fundera en stund.

ARTIKELN HANDLAR OM